Superman: Ve filmu má vystupovat superpes Krypto

Superman: Ve filmu má vystupovat superpes Krypto | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Režisér James Gunn chtěl, aby se v roli psa plazil po zemi Pratt a svým způsobem se to vyplnilo.

AKTUALIZACE: Těsně po dopsání článku došlo na IMDb profilu Tori Pratt k úpravě. Dál se tam dočtete, že jako kaskadérka pracuje na Supermanovi, ale dodatek o Kryptovi byl vymazán. Mohlo tedy buď jít o chybu, která byla opravena (to tvrdí sama Tori Pratt), anebo má vystupování Krypta prozatím zůstat utajeno a informace se ven dostala předčasně a kaskadérka dostala vyhubováno za to, že prozradila, co neměla.

Původní článek: V chystaném filmu Superman (dříve známý jako Superman: Legacy) bude vystupovat celá řada známých komiksových postav. Jen pár dní nazpátek bylo potvrzeno, že v už tak nabitém filmu nebudou chybět Clarkovi pozemští rodiče – Jonathan a Martha Kentovi. Ale pořád nekončíme. Vypadá to, že se ve snímku objeví také superpes Krypto.

Na profilu kaskadérky Tori Pratt se objevila informace, že pracuje pro film Superman. Konkrétně se dočteme že pro snímek dělá „Stunt Mocap: Krypto“. To znamená, že si Tori na place obléká šedivou přiléhavou kombinézu a pohybuje se po čtyřech na místě, kam později trikaři dodělají digitálního superpsa. Tahle metoda se využívá proto, aby lidští herci věděli, kam mají koukat (kam nemají šlapat, případně kam mají sáhnout) a trikaři měli o něco jasnější povědomí, jak ve scéně pracovat se světlem. Abyste si mocap dokázali lépe představit, pusťte si přiložené video, kde uvidíte, jak stejnou metodou vznikal pes Cosmo pro Strážce Galaxie 3.

Dodejme, že je zatím hodně brzo. A pokud by měl Krypto v Supermanovi jen okrajovou roli, může se stát, že nakonec z finálního sestřihu filmu bude vypuštěný. A je docela klidně možné, že Krypto nebude vystupovat ve snímku kvůli Supermanovi, ale společně se Supergirl. Její chystaný film Supergirl: Woman of Tomorrow má být inspirovaný stejnojmennou komiksovou sérií Toma Kinga a v té spolu s Clarkovou sestřenicí vyráží za dobrodružstvím právě pes Krypto. Víme, že by se Kara Zor-El měla v Supermanovi krátce představit, než odletí do vlastního snímku, takže kdo ví, třeba se staví i s Kryptem.

PS: Kuriozitou je, že zhruba před rokem režisér James Gunn dával interview serveru Toronto Sun. S redaktorem vedle Gunna mluví také Chris Pratt, jenž v té době spolu s Jamesem propagoval Strážce Galaxie 3. A v rozhovoru (snad žertem?) zazní, že by Gunn Pratta rád obsadil do Supermana, aby tam lezl po čtyřech a předváděl předlohu pro digitálního psa Krypta. A hle, ono se to nakonec téměř vyplnilo. Pratt psa opravdu představuje, jen Chrise vystřídala Tori. (Nepodařilo se mi vypátrat, že by Chris a Tori byli jakkoliv příbuzní).

Pes Krypto v komiksech vystupuje od roku 1955, kdy se objevil po boku Superboye. V původní mytologii platí, že na planetě Krypton existují zhruba stejné živočišné druhy, jako na Zemi. Kal-El dostal Krypta jako miminko, ale následně se jej jeho otec Jor-El rozhodl použít při testování kosmického modulu, který měl malého Kala odnést z umírající planety do bezpečí. Test proběhl úspěšně, a tak mohl malý Kal-El posléze odletět na Zemi a vyrůst v Clarka Kenta. Kryptův modul se po cestě vesmírem zatoulal a na Zemi se dostal až v době Clarkovy puberty.

Od té doby se pes k mladému hrdinovi připojil na jeho dobrodružstvích. Podobně jako samotný Clark má nadlidské síly (i když o něco menší, než sám Superman, úměrně ke svojí velikosti) a dokonce má oproti svému páníčkovi silnější super-sluch a super-čich. Je také výrazně inteligentnější než kterýkoliv pozemský pes – inteligencí se blíží člověku. Dosud se Krypto v hrané obdobě objevil pouze v seriálu Smallville, ale tam byl úplně jiný než v komiksech, vlastně to ani nebyl Krypto a superschopnosti měl pouze krátce. V kinech jsme Krypta mohli potkat v animovaném filmu DC Liga supermazlíčků, kde jej namluvil The Rock.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. V hlavních rolích vystupují Rachel Brosnahan a David Corenswet. Nicholas Hoult představuje Lexe Luthora. Dále hrají Isabela Merced, Nathan Fillion, Anthony Carrigan, Skyler Gisondo, Sean Gunn, María Gabriela de Faría, Wendell Pierce, Pruitt Taylor Vince, Neva Howell a Edi Gathegi. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Titulní foto je ilustrační, z filmu DC Liga supermazlíčků

Zdroje: IMDb, DC Film News, Toronto Sun

Galerie: 3

Superman: Ve filmu má vystupovat superpes Krypto | Fandíme filmu Superman: Ve filmu má vystupovat superpes Krypto | Fandíme filmu Superman: Ve filmu má vystupovat superpes Krypto | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu