Tři mušketýři: 3D akční šílenství místo klasiky

Tři mušketýři: 3D akční šílenství místo klasiky | Fandíme filmu
Co vznikne, když smícháte Piráty z Karibiku, Matrix a Resident Evil? Napoví vám velké preview a 16 videí.

Před pár dny se na internetu objevil zhruba půlminutový klip (první video z videotéky na konci článku), který nové Mušketýry opět představuje jako Matrix z ludvíkovské Francie.  To nám nedalo spát a tak se téhle šílenosti konečně musíme podívat pořádně na zoubek. V minulosti už byla Dumasova předloha adaptována nespočetněkrát, a tak pokaždé šlo především o to, nakolik se bude nový film držet předlohy a jestli to bude víc konverzační červená knihovna anebo spíš dobrodružná šermovačka. Aktuální "adaptace" si z Dumasovy knihy bere prakticky jen holou kostru (postavy, zápletku, dobové kulisy), ale jinak bude mít se slovutnou klasikou pramálo společného.

Pravda, jádro příběhu zůstává stejné: D'Artagnan cestuje do Paříže, kde chce vstoupit do řad proslulých mušketýrů, jen aby zjistil, že z jejich dřívější slovutnosti zbyl jenom stín. Jenže království je v nebezpečí. Intrikánský kardinál Richelieu osnuje za pomoci proradné Milady de Winter a lorda z Buckinghamu plán, který má obvinit královnu z nevěry s Buckinghamem a uvrhnout tak Francii a Británii do vzájemné války, na jejímž konci lid odmítne slabého krále a do svého čela postaví rázného kardinála. Pokud má existovat nějaká naděje na zachování míru, musí se mušketýři opět chopit kordů a v rekordním čase ukořistit z bedlivě střeženého londýnského Toweru drahocenný diamantový náhrdelník, dovézt ho zpátky do Paříže a očistit s jeho pomocí královninu pověst.

 

Paul W.S. Anderson dělá z klasicky lacinou akční podívanou

Jenže tím veškerá podobnost končí. Tam kde dřív hrály prim koně a kordy se teď o slovo hlásí vzducholodě a plamenomety! Ono také není divu, když vezmeme v úvahu, že letošní Mušketýry má na svědomí Paul W.S. Anderson. Ten proslul právě natáčením tupoučkých akčních filmů, které se absenci zdravého rozumu snaží divákům vynahradit nepřetržitým proudem akce, záměrnou přestřeleností a nablýskaným vizuálem. Vzpomeňme alespoň Mortal Kombat, Alien vs. Predator či Resident Evil. Teď si vzal do parády Mušketýry a z klasického politicko-romantického dobrodružství udělal akční steampunkovou akční jízdu.

Očekávejte velkolepé souboje, které odporují zákonům fyziky a vědeckofantastický bojový arzenál, který odporuje historii. Každý záběr se bude především snažit vypadat zatraceně cool a logika půjde stranou. A to celé v sérii nekonečně dlouhých zpomalovaček, aby to pěkně vyniklo ve 3D (které mimochodem Anderson dokáže ždímat naplno, jak předvedl už ve čtvrtém Resident Evilu). Pokud vám takové prznění klasiky ježí chlupy na zádech, jděte radši o dům dál. Jestli si ale rádi pochutnáte na efektní akční jízdě, která kombinuje Sherlocka Holmese s Piráty z Karibiku a Matrixem, pak by vám 20. listopadu Paul W.S. Anderson mohl udělat celkem radost. Jasný obrázek o tom do které skupiny spadáte si můžete udělat ve videotéce na konci článku.


Obsazení

  • Mladého D'Artagnana hraje Logan Lerman, kterého můžete znát především jako Percyho Jacksona.
  • Athose ztvárnil málo známý britský herec Matthew Macfadyen, kterého byste si mohli vybavit z vedlejších úloh v Scottově Robinu Hoodovi či v Duelu Frost/Nixon. Jeho nejdůležitější rolí ale dodnes zůstává pan Darcy z Pýchy a předsudku.
  • Portose hraje Ray Stevenson, známý ze seriálu Řím nebo jako poslední Punisher. Teď je z něj ale především Volstagg v Thorovi a Firefly v G.I. Joe 2.
  • Aramise na plátně bude představovat Luke Evans, který má to nejlepší teprve před sebou. Snad na sebe upozorní v chystané Válce bohů nebo Cusackově Havranovi.

  • Kardinála Richelieu si střihnul současný specialista na záporáky Christoph Waltz. Proslavila ho role plukovníka Hanse Landy v Tarantinových Hanebných panchartech, naposledy se objevil jako prchlivý principál v cirkusové Vodě pro slony a v nejbližší době se chystá opět vrátit k Tarantinovi, aby s ním natočil nového Djanga.
  • Zlotřilou Milady de Winter hraje Andersonova manželka Milla Jovovich, která momentálně se svým chotěm chystá další díl Resident Evilu.

  • Lorda z Buckinghamu ztvárnil Orlando Bloom. Legolase, alias piráta Willa Turnera, asi netřeba dlouze představovat.
  • Rochefort je vedle Milady druhým významným agentem kardinála Richelieu. Zahraje si ho další specialista na záporáky, Mads Mikkelsen. Určitě si ho budete pamatovat minimálně jako Le Chiffrea z Casina Royale.
  • A konečně královnu Annu si zahrála Juno Temple, kterou si můžete pamatovat z vedlejších rolí v Pokání či Panu Nikdo a teď ji čeká natáčení s Christopherem Nolanem, který ji obsadil do role prostitutky v The Dark Knight Rises.

 

Videotéka

Následuje kompletní seznam všech promovideí, které doposud společnost Summit k Třem Mušketýrům vypustila. Od prvního teaser traileru, přes teplý videoklip od Take That až po krátký klip, kterým jsme tenhle článek odstartovali. Pokud jsou některé klipy v němčině, pak to není omyl, pouze v době zveřejnění článku jiná alternativa neexistovala.

 

Tři mušketýři: Klip "One Chance"

 

Tři mušketýři: Teaser

 

Tři mušketýři: Trailer

 

Tři mušketýři: Klip - D'Artagnan trénuje

 

Tři mušketýři: Klip - tajný plán

 

Tři mušketýři: Klip - Souboj na střeše Notre Dame

 

Tři mušketýři: Videoklip - Take That: When you were young

 

Tři mušketýři: Klip - Slay Them

 

Tři mušketýři: Klip - So Helpless

 

Tři mušketýři: Klip - Zajetí D'Artagnana

 

Tři mušketýři: Klip - Buckingham přistává v Paříži

 

Tři mušketýři: Klip - Richelie kuje pikle

 

Tři mušketýři: Klip - Mušketýři před královnou

 

Tři Mušketýři: Klip - Mušketýři připíjejí

 

Tři mušketýři: Klip - Porthos, Athos, Aramis

 

Tři mušketýři: 15 minut ze zákulisí

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest