Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu

Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Vypadá to, že obvinění Diesela z napadení zběsilou ságu nezastaví.

Rychle a zběsile 10 byl extrémně drahý film, který v roce 2023 neutržil tolik peněz, kolik by se na nákladný projekt slušelo. O jedenáctce se už před tím nicméně říkalo, že sérii ukončí a desítka nebyla až takový propadák, aby bylo třeba ságu těsně před vyvrcholením úplně stopnout. Loni v létě přípravy dalšího dílu zbrzdila hollywoodská stávka scenáristů, avšak koncem září protesty skončily a studio Universal považovalo Rychle a zběsile 11 za jeden z klíčových projektů, co chtělo co nejdříve vrátit zpátky do vývoje.

V prosinci byl další osud ságy nejasný znovu, když byl Vin Diesel bývalou asistentkou obviněn ze sexuálního napadení. Herec to popřel a od té doby jsme o případu nic dalšího neslyšeli. Stejně tak bylo naprosté ticho kolem dalšího Rychle a zběsile. Není zřejmé, zda šlo o shodu okolností, anebo se Diesel či studio Universal záměrně snažili komplikovanou situaci v tichosti vysedět a vsadit si na to, že se kontroverze přežene.

Teď se nicméně Vin z ničeho nic ozval. Na svém Instagramu vzkázal, že měl zrovna schůzku se scenáristy a celým týmem ohledně Rychle zběsile. Diesel připravovaný snímek označil jako ukončení ságy a velké finále. To nám říká nejen to, že navzdory kontroverzi na projektu dál pracuje, ale také to, že minimálně pro tuto chvíli se dál počítá s tím, že půjde o ukončení hlavní příběhové linie, jak se delší dobu uvádělo. (Následovat mohou spin-offy mimo hlavní příběhovou linku).

V tuhle chvíli o filmu prakticky nic nevíme. Insider Jeff Sneider před časem tvrdil, že by studio rádo udrželo rozpočet do 200 milionů (u desítky se vyšplhal na nesmyslných 340 milionů). Měřítko by údajně mělo být menší, film by snad měl skládat poctu úplně prvnímu snímku z roku 2001 a potenciálně se točit kolem jedné velké loupeže, případně jednoho velkého závodu. Ve snímku by údajně mohl hrát důležitou roli také další záporák, krom Danteho (Jason Momoa) z předchozího snímku. Nicméně je třeba mít na paměti, že i kdyby tohle všechno bylo momentálně zcela přesné, scénáře se u série Rychle a zběsile přepisují tak často, že do premiéry může být všechno úplně jinak.

Když je řeč o premiéře, ta je momentálně oznámena na 4. dubna 2025. To je za rok a měsíc. Za takovou dobu se dá natáčení stihnout, nicméně podobně šibeniční termíny plnil i předchozí díl a byl to jeden z důvodů, proč rozpočet tolik nakynul. Určitě by tedy dávalo smysl, kdyby se studio Universal rozhodlo snímek odložit. Navíc to v jednu chvíli vypadalo, že před Rychle a zběsile 11 uvidíme spin-off, kde se proti sobě postaví Hobbs (Dwayne Johnson) a Dante (Momoa). Po projektu zatím není ani vidu ani slechu a Johnson má nasmlouváno několik konkurenčních velkých produkcí, takže je nejspíš prakticky vyloučeno, že by tenhle film mohl dorazit před dubnem příštího roku. Asi nejde vyloučit, že nakonec bude spin-off uveden až po Rychle a zběsile 11, nebo že byl v tichosti zrušený, ale poslední oficiální zpráva říkala, že film uvidíme před jedenáctkou a od té doby na jakékoliv novinky čekáme…

Titulní foto je ilustrační, předchozí díl série

Zdroje: Vin Diesel, Jeff Sneider, Variety

Galerie: 6

Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Vin Diesel potvrdil konec ságy a přípravy příštího filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu