Michael: Filmový Jackson je na první fotce k nerozeznání od skutečného

Michael: Filmový Jackson je na první fotce k nerozeznání od skutečného | Fandíme filmu
Antoine Fuqua
Zobrazit další 1 obrázek
Filmařský tým klade velký důraz na co největší napodobení skutečného Michaela Jacksona.

V životopisném snímku Michael hraje slavného hudebníka jeho synovec Jaafar Jackson. Už jsme viděli několik zákulisních fotek ze zkoušek, teď je tu první fotografie přímo z jedné z filmových scén. V té uvidíme, jak král popu vystupuje na turné Dangerous World Tour, které probíhalo v letech 1992-1993. Fotku najdete dole v galerii a podoba mezi Jaafarem a Michaelem je neskutečná. Přikládáme také srovnání skutečného hudebníka s tím filmovým.

Důraz na nápodobu reality zřejmě hraje při natáčení pro filmaře stěžejní roli. Režisér Antoine Fuqua vysvětluje, že dal dohromady tým kostymérů, maskérů, choreografů, kameramanů a osvětlovačů se zaměřením na to, aby iluze byla co nejvěrnější. Někteří z nich dokonce spolupracovali s Jacksonem za jeho života. Zapojil se i Kevin Mazur, fotograf, který fotil Jacksonova vystoupení v 80. a 90. letech, nafotil jeho poslední zkoušky pro nikdy nerealizovaná vystoupení This Is It a teď vyfotil také první zveřejněnou fotografii Jaafara v akci.

Už je také oficiálně potvrzené, že obsazení doplnil Miles Teller, o jehož účasti se před časem jednalo. Už dříve bylo dané, že Teller má hrát nějakého právníka. Teď už víme, že hraje konkrétně Johna Brancu, Jacksonova kariérního manažera, s nímž opakovaně navazoval spolupráci po velkou část svojí sólové dráhy. Po Jacksonově smrti se Branca stal jedním z manažerů jeho pozůstalosti a jedním z producentů filmu Michael, tudíž bychom asi neměli očekávat, že bude kladený důraz na negativní stránky jeho vztahu s Jacksonem.

Hlavní roli ztvární Jafaar Jackson, Michaelův synovec, jenž produkci zaujal schopností strýce hodně připomínat. Mladého Michaela hraje Juliano Krue Valdi. Dále ve snímku vystupují Colman Domingo jako Joe Jackson a Nia Long jako Katherine Jackson. Jako režisér byl angažovaný Antoine Fuqua. Z producentské pozice Michaela připravuje Graham King, podepsaný také pod hit Bohemian Rhapsody. Scénář napsal John Logan. Dle oficiálního stanoviska produkce se máme dočkat Jacksonovy oslavy, stejně jako unikátního nového vhledu do jeho života.

Vyprávění mělo začít během pozdější fáze Jacksonova života a ve vzpomínkách se vracet k jeho dospívání, které pomáhalo ukovat jeho talent a pracovní morálku. Zároveň v té době zřejmě drsný otec a život v šoubyznysu výrazně narušili Michaelovo duševní zrání. Snímek se údajně pokusí vykreslit komplexní Jacksonův portrét, od úspěchů s rodinnou skupinou The Jackson 5, až po status největší hudební ikony planety. Zároveň by se ale údajně nemělo vyprávění vyhýbat složitým tématům, jako jsou zpěvákova smrt, zneužívání sedativ a nařčení z pedofilie. Určité pochyby k tomuto tvrzení lze mít vzhledem k tomu, že se na přípravě snímku podílí protektivní správci Jacksonovy pozůstalosti. Datum premiéry je stanoveno na 17. dubna 2025.

Titulní foto: Přípravy na natáčení

Zdroje: Antoine Fuqua, Deadline I, II

Galerie: 2

Michael: Filmový Jackson je na první fotce k nerozeznání od skutečného | Fandíme filmu Michael: Filmový Jackson je na první fotce k nerozeznání od skutečného | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu