Palo Alto: Gia Coppola zfilmovala mládí Jamese Franca

Palo Alto: Gia Coppola zfilmovala mládí Jamese Franca | Fandíme filmu
Francova (skoro) autobiografie se dostala na filmové plátno, pod dohledem dalšího režiséra z klanu Coppolů.

Palo Alto je režijní debut mladé herečky s italskými kořeni Gii Coppola a vypráví příběh několika obyvatel stejnojmenného kalifornského města. Film má za pomoci prolínání dvou dějových linek líčit neobvyklé sblížení trenéra středoškolského fotbalového týmu, Mr. B (James Franco) a jeho studentky, April (Emma Roberts). Trenérovi se April už nějakou dobu líbí, a tak se rozhodne ji získat. April má nejprve ze vztahu strach, ale po nějaké době se Mr. B poddá. Druhou příběhovou linií je pak život dospívajícího chlapce Teddyho (Jack Kilmer). Teddy prožívá období, které dobře zná většina mladých chlapců, zaplétá se s alkoholem, drogami a sexem. Spolu s tím však také přichází problémy se zákonem. K tomu všemu musí Teddy řešit svoje napjaté vztahy s otcem Stewartem, kterého si zahrál Jackův skutečný otec Val Kilmer.

Film  je natočen podle knižní předlohy Jamese Franca, který se sám v Palo Alto narodil. Aktéry hlavních rolí netřeba představovat. James Franco (Spider Man ,Mocný vládce Oz ) je na filmové půdě takřka velikán. Jeho mladší kolegyně Emma Roberts (Millerovi na tripu, Vřískot 4) má za sebou už pře 20 snímků, které však do podvědomí fanoušků filmu doposud příliš velkou rýhu nezanechaly. Vala Kilmera (Batman navždy, Top Gun) pak lze charakterizovat podobně jako Franca, tentokrát si však zahraje pouze menší cameo. A pro ty z vás, kteří hloubali nad shodou příjmení režisérky s jiným člověkem, který se jmenuje Coppola, mám bonbónek na závěr. Gia je vnučkou nestora filmu 2. poloviny 20. století, Francise Forda Coppoly.

Podle traileru je jasné, že Palo Alto nemá ambice být nějakým obřím blockbusterem, bude se jednat spíše o skromnější a klidnější snímek. To však neznamená, že by se mu měli lidé v kině vyhnout. Film je točený ve stylu ,,osmdesátek‘‘, a jak říká sám Franco, měl by tak trochu popsat jeho vlastní život. Snímek v podstatě popisuje to, co nám dnešní doba předhazuje neustále, teenagery jako ,,děti ulice‘‘, které tropí hlouposti a následně mají opletačky se zákonem. Nechybí ani vztahy dospívajících dětí a jejich rodičů či platonické lásky studentů k jejich kantorům. Leckomu se zápletka může zdát rutinní, avšak z ukázky je cítit, že Coppola dokáže dobře vybalancovat vtip i vážnou strunu a všeobecně mám pocit, že si pro svou kariéru začínající režisérky vybrala dobrou a celkem snadno schůdnou cestu. Při promítání na festivalech zatím film sklízí poměrně slušné ohlasy, minimálně Gia Coppola by před sebou mohla mít zajímavou budoucnost.

Palo Alto: Trailer

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest