Duna 2: Nový trailer otevírá okno na pouštní planetu zmítanou válkou

Duna 2: Nový trailer otevírá okno na pouštní planetu zmítanou válkou | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Timothée Chalamet a Zendaya prožívají romanci za nesnadných okolností dávných proroctví a politických bitev.

Premiéra Duny: Části druhé už měla být pár týdnů za námi. Namísto toho si počkáme až do konce příštího února. Film odsunuly hollywoodské stávky, kvůli kterým se nemohli v původním podzimním termínu herci zúčastnit propagace. Tahle hrozba je snad definitivně zažehnána a jak se blíží nový termín, je tu i čerstvý trailer.

Ten je střižený až překvapivě melancholicky. Záběry doplňuje tklivá hudba, která jako by konstantně chtěla připomínat, že jakkoliv sledujeme impozantní záběry, postavy neprožívají nic vzrušujícího (tak jako my, diváci), ale sérii osobních tragédií. Specifickou atmosféru dodává snímku i poetický jazyk, jakým charaktery z pera Franka Herberta promlouvají, případně fakt, že ústřední protagonista všechny své repliky šeptá. Vedle osobních momentů zároveň nechybí střety armád, nekonečná pouštní krajina, nebo třeba trojice písečných červů, která se na povel vynořuje proti invazivnímu nepříteli z vesmíru. Duna: Část druhá zkrátka může být jakákoliv, ale rozhodně nebude tuctová. Tak si nachystejte mačky, za chvíli vám jede červ!

Duna: Část druhá pokračuje v cestě Paula Atreida, který se spojil s Fremeny, domorodým obyvatelstvem planety Arrakis. Z chlapce se stává mesiáš pouštních nomádů, na písečné planetě, kde obří červi ochraňují cenou surovinu zvanou Koření. Koření dokáže lidi měnit v navigátory, mystiky, ale také v šílence. Jakou cenu Paul zaplatí, pokud se pokusí postavit do čela Fremenů a vzepřít se uzurpátorům, kteří se skrz Dunu chtějí dostat ke kruté meziplanetární nadvládě?

V hlavních rolích vystupují Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Josh Brolin, Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken, Léa Seydoux, Charlotte Rampling či Tim Blake Nelson. Režíruje Denis Villeneuve, scénář na motivy předlohy Franka Herberta s ním napsali Jon Spaihts a Craig Mazin. Datum české premiéry je stanoveno na 2. listopadu.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 5

Duna 2: Nový trailer otevírá okno na pouštní planetu zmítanou válkou | Fandíme filmu Duna 2: Nový trailer otevírá okno na pouštní planetu zmítanou válkou | Fandíme filmu Duna 2: Nový trailer otevírá okno na pouštní planetu zmítanou válkou | Fandíme filmu Duna 2: Nový trailer otevírá okno na pouštní planetu zmítanou válkou | Fandíme filmu Duna 2: Nový trailer otevírá okno na pouštní planetu zmítanou válkou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu