Norimberk: Russell Crowe si zahraje Göringa

Norimberk: Russell Crowe si zahraje Göringa | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
V chystaném dramatu o procesech s nacisty vystoupí také Rami Malek a Michael Shannon.

Filmy o nacistech jsou vděčným tématem a ještě dlouho budou. Diváky a tvůrce nejspíš vždycky bude fascinovat pohled za oponu masového vraždění a rozpitvávání osobností jedinců, kteří byli schopní podobná zvěrstva vykonávat nebo organizovat. Pod pokličku nahlédne také chystané drama Nuremberg (Norimberk).

Snímek přinese příběh amerického psychiatra Douglase Kelleyho, který je pověřený tím, aby rozhodl, zda jsou nacističtí vězni schopní stanout před soudem za své válečné zločiny. Čeká na něj komplexní bita vůlí s Hermannem Göringem, Hitlerovou pravou rukou.

Norimberk má silné obsazení. Kelleyho hraje oscarový Rami Malek, jenž byl oceněný za Bohemian Rhapsody, proslavil jej seriál Mr. Robot a velkofilmovou zkušenost udělal například s bondovkou Není čas zemřít. Jako Göring se představí Russell Crowe, držitel Oscara za Gladiátora, známý také z Insidera, Čisté duše, Mastera & Commandera, Amerického gangstera či Muže z oceli. Tam se potkal s třetím do party, Michaelem Shannonem. Ten byl zatím na Oscara „pouze nominovaný“ – za Noční zvířata a Nouzový východ. Jinak jej můžete znát z Úkrytu, Bahna Mississippi nebo Tváře vody. V Norimberku hraje soudce nejvyššího soudu Roberta H. Jacksona, který byl během procesů vedoucím americkým prokurátorem.

Snímek vychází z knihy The Nazi and the Psychiatrist (Nacista a psychiatr) od Jacka El Haie. Scénář chystaného snímku napsal James Vanderbilt, jenž snímek také zrežíruje. Vanderbilt je zvláštní úkaz. Je vedený jako jediný scenárista extrémně chváleného Zodiaca od Davida Finchera. Takže v něm něco zjevně vězí. Většinu kariéry nicméně věnuje komerčním projektům, které se do filmových dějin nijak zvlášť pochvalně nezapsaly. Na triku má Amazing Spider-Mana, remake Total Recallu, Den nezávislosti 2 nebo Vraždu na jachtě. Jeho dosud jediným režijním počinem je novinářské drama Truth (Pravda), které zároveň není hodnocené úplně špatně, tak snad se Norimberk předvede v obdobném světle. Natáčení začne v Maďarsku příští rok v únoru.

Titulní foto je ilustrační, Russell Crowe ve filmu Zimní příběh

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Norimberk: Russell Crowe si zahraje Göringa | Fandíme filmu Norimberk: Russell Crowe si zahraje Göringa | Fandíme filmu Norimberk: Russell Crowe si zahraje Göringa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu