Superman: Legacy – Představí se záporák Maxwell Lord

Superman: Legacy – Představí se záporák Maxwell Lord | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Nový svět DC se nadále rozrůstá. Už v úvodním Supermanovi může vystupovat také Supergirl.

Když režisér a scenárista James Gunn hovoří o své chystané komiksovce Superman: Legacy, pokaždé zdůrazňuje, že je to příběh Clarka Kenta a Lois Lane. Děj je zasazený do světa, v němž existují další bytosti s nadpřirozenými silami, avšak ve filmu mají fungovat pouze pro dokreslení příběhu, ne jako jeho stěžejní součást.

Takhle už byli do Legacy přidáni Green Lantern, Metamorpho nebo členové týmu The Authority. Teď je tu další přírůstek. Ve snímku se ukáže také Maxwell Lord. V tomhle případě půjde skutečně jen o cameo. Postava se ve snímku jen mihne, nebo potenciálně bude pouze zmíněna (slovem, na fotce…). Podstatné je, že do role byl obsazený Sean Gunn a v některém z budoucích DC filmů či seriálů bude mít Maxwell větší prostor. V minulosti se objevil drb, že by padouch mohl figurovat v plánované sérii Waller, ale žádné pořádné důkazy pro to zatím nejsou.

Maxwell Lord v komiksech vystupuje od 80. let. Obvykle je to bohatý obchodník, bývá vykreslený jako extrémně inteligentní muž, který má všechno promyšlené. Běžné jsou pro něj také schopnosti ovládat mysl druhých. Předchozí filmovou verzi postavy ztvárnil Pedro Pascal ve Wonder Woman 1984. Sean Gunn je Jamesův bratr, který se před diváky proslavil rolí Kirka v Gilmorových děvčatech a spolupracoval s Jamesem na celé řadě jeho projektů. Ve Strážcích Galaxie hrál Kraglina a před aplikováním digitálních triků také Rocket Raccoona.

Seanovo obsazení potvrdily velké hollywoodské zpravodaje, jako Deadline. Krom toho se ale objevil ještě nepotvrzený drb, u něhož zatím nevíme, zda z něj nakonec něco vzejde. Insider Daniel Richtman tvrdí, že ve snímku poprvé vystoupí Supergirl, která následně dostane vlastní film. Natáčení snímku se blíží, takže by kompletní obsazení mělo být stále zřetelnější.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. V hlavních rolích vystupují Rachel Brosnahan a David Corenswet. Nicholas Hoult představuje Lexe Luthora. Dále hrají Isabela Merced, Nathan Fillion, Anthony Carrigan, María Gabriela de Faría, Skyler Gisondo a Edi Gathegi. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Titulní foto je ilustrační, Pedro Pascal jako Maxwell Lord ve Wonder Woman 1984

Zdroje: Deadline, Daniel Ritchman, Reddit

Galerie: 2

Superman: Legacy – Představí se záporák Maxwell Lord | Fandíme filmu Superman: Legacy – Představí se záporák Maxwell Lord | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu