Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha

Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
David Fincher už brzy na Netflixu ukáže, jak zabiják Michael Fassbender dělá vše pro to, aby byl ve svém oboru špičkový.

Už se to blíží, drazí příznivci precizní odtažitosti Davida Finchera. Netflix 11. listopadu přinese mistrovu novinku. Zatímco Mank byl záležitostí spíš pro milovníky hollywoodské historie, spolu s novinkou Zabiják (The Killer) se David vrací k tomu, čím je nejvíc známý. Tedy k thrillerům, kde není nouze o složité morální otázky a napětí.

Zabijáka představuje nejnovější trailer, v němž titulární vrahoun (Michael Fassbender) metodicky připravuje svoje akce, zahlazuje stopy a organizuje celý svůj život tak, aby byl nepolapitelný, riziko bylo co nejmenší. Zdá se ale, že největší boj prožívá antihrdina se sebou samým. Prakticky konstantně se musí přesvědčovat, že mu jeho činy nevadí, že se od nich dokáže oprostit. Lze usuzovat, že jakmile se to jednou (nebo několikrát) nepovede, spustí se řetězech událostí, které zabijákovi jeho osvědčenou rutinu brutálně nabourají.

Osobně jsem docela zvědavý na to, zda film bude blíže rozebírat zabijákovu motivaci. Zatím to z trailerů působí dojmem, že podstupuje velké riziko, spoustu práce, řadu životních omezení a především konstantní oblbování vlastního vědomí a emocí, aniž by bylo tak docela patrné, jaké z toho všeho pro něj samého plynou benefity.

Recenze film vesměs chválí, nicméně z nich vystupuje jeden poměrně základní dojem: Podle velké části kritiků je snímek skutečně chladný. Je to perfektně geometricky vybroušený umělecký objekt. Pojednává o ústředním protagonistovi, který se chová vlastně docela roboticky a nelze mu fandit. Někteří diváci si to dovedou užít, jiní budou absencí jakéhokoliv lidství nejspíš odpuzeni.

The Killer je inspirovaný komiksem o nájemném vrahovi a vzniká pro platformu Netflix. Má nám představit fungování světa zabijáků a jejich metodologii. V centru příběhu je nájemný vrah, který ovšem psychicky trošku strádá, neboť se v něm pomaličku začíná probouzet svědomí. Z nebezpečné branže se nicméně neodchází lehko, takže nalomený (anti)hrdina musí pod tlakem zaměstnavatelů opět vyrazit do akce. V adaptaci úspěšného francouzského komiksu se ujme hlavní role Michael Fassbender. Režíruje David Fincher, scénář napsal Andrew Kevin Walker. V dalších úlohách vystupují Tilda Swinton a Charles Parnell. Netflix novinku uvede 10. listopadu.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 12

Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu Zabiják: Nový trailer detailně popisuje pracovní den profesionálního vraha | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu