Běžící muž: Nové zfilmování míří před kamery

Běžící muž: Nové zfilmování míří před kamery | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Režisér Soumraku mrtvých či Baby Drivera chystá novou verzi krvavé realit show s Arnoldem Schwarzeneggerem.

Původně je Běžící muž (Running Man) román Stephena Kinga. V roce 1987 potom vzniklo první filmové zpracování s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Ze snímku se stal svým způsobem kult a rozhodně je v něm celá řada elementů, které inspirovaly budoucí filmy. Zároveň však najde o skutečně dobrý snímek nebo o výstižnou adaptaci předlohy. Látka je tak zralá k dalšímu zpracování.

To se po letech nejspíš blíží. Dlouhou dobu se šuškalo, že by se s Běžícím mužem mohlo něco přihodit. Před zhruba dvěma roky jsme se dozvěděli, že na novém zpracování pracuje Edgar Wright, talentovaný britský hračička, který si užívá po celou svou kariéru ochutnávání žánrů. Už se podíval na zombíky, akční honičky, komiksy, horor… Jeho filmům nechybí výrazný vizuál a hudba a většinou také humor. Rozhodně bude zajímavé zjistit, co s látkou provede.

Snad bychom nemuseli čekat příliš dlouho, nebo to minimálně tvrdí producent Simon Kinberg. Ten v rozhovoru řekl, že Edgar o látku stál ještě předtím, než jeho produkce získala práva a začala hledat někoho, komu ji svěří. Kinberg prý snažil uhnat Edgara k natáčení řady dalších filmů, které produkoval, například k některým dílům série X-Men, ale Wright o nic neměl zájem. Jen o Běžícího muže.

Aktuálně podle Simona Edgar pracuje spolu Michaelem Baccallem na scénáři. Idea je taková, že pokud půjde vše podle plánu, příští rok se začne natáčet. Tím pádem by snímek mohl v roce 2025 jít do kin.

Anotace knižní předlohy: Vítejte v Americe roku 2025, kde nejlepší muži nekandidují na prezidenta. Hrají o život – ve Hře smrti. Každou noc jsou všichni Američané naladěni na nejsledovanější TV hru-show – Running Man. Každou noc sledují, zda soutěžící najdou smrt z rukou Lovců právě tento den. Pokud přežijí třicet dní, získají cenu – milion dolarů. Dosavadní rekord je osm dní… Ale nyní je ve Hře nový muž, Ben Richards, který dokáže porazit krutou nepřízeň osudu, podvodnou hru, surový Systém. A proti tomu sází vše, co má…

Fotky jsou ilustrační z Běžícího muže z roku 1987

Zdroj: Slashfilm

Galerie: 3

Běžící muž: Nové zfilmování míří před kamery | Fandíme filmu Běžící muž: Nové zfilmování míří před kamery | Fandíme filmu Běžící muž: Nové zfilmování míří před kamery | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu