Modi: Natáčení Deppova filmu začalo, obsazení doplněno

Modi: Natáčení Deppova filmu začalo, obsazení doplněno | Fandíme filmu
Why Not Productions
Budapešť si zahraje válečnou Paříž v příběhu slovutného umělce.

V maďarské Budapešti začalo natáčení snímku o Amadeu Modiglianim, jenž je nazvaný jednoduše Modi. Film k sobě přitahuje pozornost především díky tomu, že jej režíruje Johnny Depp. Je to jeho druhý režijní pokus, v roce 1997 natočil Bojovníka. Budapešť v Modim zastupuje válečnou Paříž.

Nově byla do snímku obsazena Luisa Ranieri. Italská herečka ztvární Rosalii Tobia, majitelku francouzské kavárny, kterou hojně navštěvovali chudí umělci. Rosalia se Modiho ujala, když byl na dně. Nově se k obsazení připojili také Stephen Graham (The Irishman, Boiling Point), Bruno Gouery (The White Lotus, Emily in Paris), Ryan McParland (Halo, Calm with Horses), Benjamin Lavernhe (Jeanne du Barry, The French Dispatch) a Sally Phillips (Love at First Sight, Bridget Jones Trilogy).

Do hlavní role titulárního malíře byl již dříve obsazen italský herec Riccardo Scamarcio. Do role Modiglianiho parťáka, francouzského umělce Maurice Utrilla, byl obsazen Pierre Niney a jako mezinárodní sběratel umění Maurice Gangnat vystoupí Al Pacino, jenž zároveň snímek také produkuje.

Děj je zasazený do Paříže roku 1916 a sleduje nabitých 48 hodin, během nichž italský bohém uniká před policií napříč městskými bary a válkou zmítanými ulicemi. Chce ukončit svou kariéru a opustit město, ale jeho kumpáni to odmítají: Jak Maurice Utrillo, tak Bělorus Chaim Soutine, tak jeho anglická múza a milenka Beatrice Hastings jsou přesvědčení, že by měl u malby setrvat. Rád by se poradil s polským obchodníkem s uměním a přítelem Leopoldem Zborowskim, avšak potkává sběratele umění Gangnata. Chaos dostupuje vrcholu a jeho život se může změnit navždy.

Titulní foto je ilustrační – Johnny Depp ve filmu Jeanne du Barry - Králova milenka

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu