Walter Mitty a jeho tajný život: Ben Stiller už netřeští

Walter Mitty a jeho tajný život: Ben Stiller už netřeští | Fandíme filmu
Ben Stiller je proslulý svými bláznivými komediemi, avšak letos ho uvidíme v podstatně ambicioznějším filmu. Pusťte si trailer.

Pokoušeli se o to mnozí režiséři zvučných jmen v rozmezí několika let, mezi nimi i Steven Spielberg, Ron Howard či naposledy Gore Verbinski. Nakonec se ale režie zhostil hlavní protagonista Ben Stiller a prokletí bylo zlomeno. Bavíme se o remaku filmu Tajný život Waltera Mityho z roku 1947, který je inspirovaný krátkou povídkou od Jamese Thurbera. Natáčení snímku se neustále odkládalo kvůli scénáři, který pořád nebyl to pravé ořechové, až nakonec scenárista Steve Conrad kompletně přepracoval svůj původní návrh a natáčení mohlo začít.

Titulární Walter Mitty žije poněkud nudný život, pracuje jako editor fotografií v jednom magazínu a je příliš nesmělý na to, aby oslovil svou kolegyni, do které je tajně zamilovaný. Není proto divu, že často utíká do světa snů a fantazie. Ten je plný hrdinství, romantiky a dobrodružství. Jenže to nikdy není dost a tak jednou nenapravitelný snílek vezme osud do svých rukou a vyrazí za dobrodružstvím na vlastní kůži.

Po boku Stillera se představí Sean Penn jako polární výzkumník, Kristen Wiig jako hrdinova vyvolená, Adam Scott si zahraje otravného spolupracovníka a Walterovu matku uvidíme v podání Shirley McLaine. Z původní předlohy toho moc nezůstalo, ale trailer, podkreslený příjemnou hudbou a minimem dialogů nám napovídá, že se je na co těšit. Na rozdíl od většiny Stillerových filmů se zdá, že nás čeká dospělejší příběh o muži ztraceném ve snech, v trochu vážnějším duchu a s jemnějším humorem. Film se mimo jiné natáčel také na Islandu, tudíž i milovníci krásné přírody ve filmu najdou to své. Není divu, že se mluví o žhavém kandidátovi na zlatou sošku Oscara a snímek je dokonce přirovnáván k Forrestu Gumpovi či Pí a jeho život. K tomu Ben Stiller s humorem jemu vlastním tvrdí, že si je s Angem Leem, režisérem Pí a jeho život, ostatně neustále pletou, jak jsou si podobní a jejich díla jsou také stále srovnávána.

Poprvé se Walter Mitty a jeho tajný život představí v říjnu na newyorském festivalu, u nás a na slovensku bude mít premiéru 26.12..

Walter Mitty a jeho tajný život: Trailer

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest