Věc: John Carpenter naznačuje, že je v přípravě pokračování

Věc: John Carpenter naznačuje, že je v přípravě pokračování | Fandíme filmu
Universal Pictures
Klasický monster horor si už zase brousí zuby na novou verzi.

John Carpenter je mistr hororového žánru (Halloween, Vládce temnot, Mlha), ale začíná se z něj stávat také přeborník ve slibování. Už poněkolikáté před fanoušky naznačil, že by mohlo vzniknout pokračování jeho kultovního monster hororu Věc (The Thing).

Tentokrát byl na pokračování dotázán na akci Texas Frightmare Weekend. Na dotaz odpověděl, že je vázaný mlčenlivostí, ale pokračování může vzniknout. Není jisté, zda se tak opravdu stane, ale ta varianta tu podle stárnoucího režiséra existuje. Loni přitom Carpenter uváděl, že se na projektu nějak pracuje, ačkoliv nemůže říct jak.

Nejsme tedy nijak blíž jakékoliv reálné odpovědi na otázku, zda se další Věci dočkáme, ale...ale když budeme k záležitosti přistupovat cynicky (a k Hollywoodu snad ani jinak přistupovat nejde), tak je třeba říct, že velká filmová studia žádnou známou značku nenechají ležet příliš dlouho. Vždycky nakonec vnikne nějaké pokračování nebo remake. Horory jsou k tomu o to náchylnější, že nejsou drahé a slavné jméno vám automaticky dává výhodu oproti konkurenci, která by se pokoušela prosadit od nuly.

Věc z roku 1982 pojednává o izolované skupině vědců na základně na Antarktidě, které postupně začíná likvidovat cosi, co na sebe dokáže vzít jejich podobu. Nikdy nevíte, kdo je váš kolega, a kdo monstrum v přestrojení. Paranoia si začíná vybírat svou daň, stejně jako samotná „věc“. Historicky je film krom práce s atmosférou ceněný pro nadčasové praktické efekty.

Titulní foto: Původní Věc

Zdroj: Creepy 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest