Odvážná Vaiana: Hraná předělávka má režiséra

Odvážná Vaiana: Hraná předělávka má režiséra | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Hranou verzi polynéského Disneyho muzikálu natočí muzikálový přeborník.

Stále působí dost neuvěřitelně, že jen sedm let od premiéry výtečného animáku Odvážná Vaiana (Moana) vzniká remake. Disney ale prostě nehodlá žádný dolarový struk nechat nevyždímaný. Určitou naději na to, že by vznikající snímek mohl mít alespoň trochu vlastní fazonu, dává osoba najatého režiséra.

Tím se stal Thomas Kail, muž s nulovou celovečerní, ale zato bohatou muzikálovou zkušeností. Zrežíroval řadu divadelních produkcí, jako například jednu z chválených verzí Sweeneyho Todda, původní předlohu Života v Heights a především legendárního Hamiltona. Díky posledním dvěma jmenovaným hrám má také zkušenosti s hudbou Lina-Manuela Mirandy, jenže je spoluautorem Vianiných písní. A nemusíte se bát, že by neměl vůbec zkušenosti s kamerou, zrežíroval hromadu epizod seriálů Fosse/Verdonová a Je to v nás.

V roli Mauiho se vrací Dwayne Johnson. Auli‘i Cravalho si roli Moany nezopakuje, protože už podle svých vlastních slov příliš zestárla a je potřeba najít tichomořské děvče příslušného věku. Cravalho se hledání účastní a je výkonnou producentkou filmu. Scénář hraného filmu píše autor animované verze Jared Bush, jemuž pomáhá Dana Ledoux Miller.

Anotace původního filmu: Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe.

Titulní foto je ilustrační, z animované předlohy

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Odvážná Vaiana: Hraná předělávka má režiséra | Fandíme filmu Odvážná Vaiana: Hraná předělávka má režiséra | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu