Sovereign: Otec se synem odporují státu a stanou tváří v tvář policii

Sovereign: Otec se synem odporují státu a stanou tváří v tvář policii | Fandíme filmu
HBO
V příběhu podle skutečných událostí chce být konspirátor a terorista Nick Offerman vlastním pánem.

Přiznám se, že nevím, jakou má Nick Offerman životní filosofii, ale rozhodně jej můžeme znát z řady rolí, kde se stavěl řádu věcí. V sitcomu Odbor městské zeleně ztvárnil absolutního libertariána, který sice pracoval na radnici, ale paradoxně se snažil v maximální možné víře vyhnout státním regulím. V letošním hitu The Last of Us vystupuje jako prepper, kterému dlouhá léta nevadí žít zcela bez lidí a následně si oblíbí jednoho jediného člověka. A ve sci-fi Devs se s pomocí superpočítače snažil rovnou nakouknout za oponu běžné existence.

Do role muže vzdorujícího konvencím a autoritám byl talentovaný herec obsazený i v chystaném snímku Sovereign. Thriller vychází ze skutečných událostí a pojednává o otci se synem, kteří se hlásí k Suverénním občanům (Sovereign Citizens), skupině protivládních extremistů. Během cesty napříč Spojenými státy se pustí do křížku s jedním lokálním náčelníkem policie, což odstartuje jejich zběsilý úprk před zákonem, který má tragické následky.

Postavu syna ztvárnil Jacob Tremblay, jehož můžete znát z filmů jako Room, (Ne)obyčejný kluk či Predátor: Evoluce. Policejního náčelníka hraje Dennis Quaid (Vnitřní vesmír, Wyatt Earp, Dračí srdce, Den poté). Film napsal a zrežíroval Christian Swegal (Proud Mary), který uvedl, že když poprvé slyšel skutečný příběh, který snímek inspiroval, tak jej okamžitě pohltil ve své aktuální naléhavosti, protože je demokracie napínána k prasknutí a z dezinformačního a konspiračního podhoubí skutečně vyrůstají domácí teroristé.

Točit se bude letos v Arkansasu, s premiérou se počítá na závěr příštího roku.

Titulní foto je ilustrační, Nick Offerman v seriálu The Last of Us

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu