Gladiátor 2 obsadil hlavní ženskou roli

Gladiátor 2 obsadil hlavní ženskou roli | Fandíme filmu
Universal Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Jednoho z již dříve obsazených herců bylo třeba vyměnit a vrací se další postava z jedničky.

Rozsáhlý casting pro Gladiátora 2 pokračuje. Podle informací serveru Deadline si dal režisér Ridley Scott hodně záležet při hledání představitelky hlavní ženské role a prošel opravdu velké množství kandidátek, než se definitivně rozhodl. Blíže nespecifikovanou úlohu nakonec získala May Calamawy, jež se skvěle předvedla v seriálech Ramy a Moon Knight. Obsazení do Gladiátora signalizuje, že o ni Hollywood bude v dohledné době jevit zájem častěji a častěji.

Velký zájem je také o Barryho Keoghana, jenž si měl ve snímku zahrát císaře Getu. Kvůli jiným povinnostem však musel projekt opustit. Magazín Above the Line píše, že se Barry nemůže natáčení Gladiátora 2 zúčastnit kvůli snímku Bird, který bude točit s režisérkou Andreou Arnold (Fish Tank, American Honey, Sedmilhářky). Namísto Keoghana byl angažovaný Fred Hechinger, jenž se zatím nejvíc předvedl v první řadě antologického seriálu Bílý lotos.

Derek Jacobi je po Connie Nielsen a Djimonu Hounsoovi dalším hercem, jenž se vrací z prvního snímku. V tom hrál roli senátora Graccha, hrdinova spojence. Do blíže nespecifikovaných rolí byli nově obsazeni Lior Raz (Fauda), Peter Mensah (300: Bitva u Thermopyl) a Matt Lucas (Ženy sobě).

Děj se má odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mělo promítnout do jeho dalšího života. Lucius údajně má být v pokračování novým římským císařem. V hlavní roli vystoupí Paul Mescal, dále hrají Fred Hechinger, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Pedro Pascal, Djimon Hounsou, Derek Jacobi, Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas a Denzel Washington. Znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa. Datum premiéry je ohlášeno na 21. listopadu 2024.

Titulní foto je ilustrační, z prvního Gladiátora

Zdroje: Deadline, Above the Line

Galerie: 3

Gladiátor 2 obsadil hlavní ženskou roli | Fandíme filmu Gladiátor 2 obsadil hlavní ženskou roli | Fandíme filmu Gladiátor 2 obsadil hlavní ženskou roli | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu