Papežův vymítač: Horor s Russellem Crowem chystá pokračování

Papežův vymítač: Horor s Russellem Crowem chystá pokračování | Fandíme filmu
Sony Pictures
Russell dál bude mluvit s italským přízvukem a cákat svěcenou vodou.

Na začátku měsíce byl uvedený do kin horor Papežův vymítač, kde Russell Crowe (Gladiátor, Americký gangster, Čistá duše) hraje exorcistu. Film měl slabé recenze (na agregátoru Rotten Tomatoes najdeme průměrnou známku 5 z 10), kdy kritici hovoří o tuctovém hororu, který zachraňuje Crowe v hlavní roli. Ale to není tak podstatné, jako finanční výsledky. S rozumným rozpočtem 18 milionů snímek už teď stačil utržit jen v kinech skoro 54 milionů dolarů.

Další díl tedy působí jako absolutní „no-brainer“ a nepřekvapí, že se skutečně chystá. Podle hororových specialistů ze serveru Bloody Disgusting je projekt v rané fázi vývoje. Předpokládá se, že Russell Crowe se vrátí v hlavní roli, ale další detaily známy nejsou. Zřejmé není zatím ani to, zda se vrátí kdokoliv z tvůrčího týmu. První film zrežíroval Julius Avery, scénář napsali Michael Petroni a Evan Spiliotopoulos.

Crowe v prvním Papežově vymítači vystupuje jako otec Gabriel Amorth, přední vatikánský expert na potírání zlých sil. V závěru filmu Gabriel nechal vstoupit vrchního démona Asmodea do sebe samého, aby zachránil malého chlapce Henryho. Zdálo se, že Asmodeus nakonec byl z Gabriela vypuzen, ale v rámci hororového žánru by rozhodně nebylo úplně netradiční, kdyby se později ukázalo, že Asmodeus stále má u otce Amortha pootevřená dvířka. Gabrielovi se také podařilo rozkrýt vatikánské spiknutí a na základě toho je v závěru filmu pověřen k vyšetřování dalších výskytů zlý sil. Cesta k boji s peklem je tedy volná.

Film se inspiruje skutečně žijícím otcem Amorthem, který za svého života vykonal pro Vatikán více než sto tisíc vymítání a napsal o svém životě řadu knih. Filmaři tedy rozhodně mají odkud čerpat.

Titulní foto je ilustrační, z prvního dílu

Zdroj: Bloody Disgusting

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest