Lovec Kraven: Chystaná komiksovka je krvavá, mládeži nepřístupná řežba

Lovec Kraven: Chystaná komiksovka je krvavá, mládeži nepřístupná řežba | Fandíme filmu
Marvel Comics
Ve filmu vystoupí další známý spidermanovský záporák a promítaly se první ukázky z filmu.

V americkém Las Vegas tento týden probíhá CinemaCon, tedy výstava, během které všechna velká filmová studia provozovatelům kin a novinářům předvádějí, co mají na programu pro nadcházející období. Postupně budou mít své panely Warner, Disney, Universal, Focus, Paramount a Lionsgate. Program však odstartovala prezentace Sony. A jejím nejvýraznějším bodem bylo představení chystané komiksovky Lovec Kraven (Kraven the Hunter).

Co je třeba říct ze všeho nejdřív, snímek bude mládeži nepřístupný! A to jako vůbec první komiksový Marvel film studia Sony. Jakkoliv jsou Venom a Morbius v komiksech násilní antihrdinové, v kinech byly jejich příběhy přístupné pro celou rodinu. U Kravena to bude jiné.

Američtí novináři ve Vegas viděli ukázku z filmu a reportují, že se ve snímku mluví sprostě a krev teče proudem. Ústřední antihrdina Sergei Kravinoff (Aaron Taylor-Johnson) je animalistický lovec. Je to extrémně schopný, důkladně vycvičený zabiják. Otec Sergeie vychovával jako predátora, v jeden moment je popisovaný jako zvíře, jindy jako šílenec. V boji Sergei hodně využívá chladné zbraně, různé tesáky, oštěp, kuši nebo medvědí past, kterou doslova dekapituje oponenta. Často se pohybuje po čtyřech, odráží se od stěn, bojuje holýma rukama a v jeden moment se neváhá zakousnout nepříteli do tváře a vyplivnout chuchvalec zakrvácené kůže přímo na kameru. Nepřátelé umírají ve velkých počtech.

Prezentované záběry Kravena předvedli v boji proti pytlákům, zřejmě ve snímku bude vystupovat jako ochránce přírody. Velkým protivníkem příběhu však překvapivě bude tradiční spidermanovský záporák Rhino. To je někdy člověk v kostýmu, ve filmu The Amazing-Spider-Man 2 měl na sobě Rhino pro změnu robotický nosorožčí oblek. V Lovci Kravenovi bude mutovat - V jednom záběru prezentovaných ukázek je vidět paži, na které se lidská kůže mění v šedivou nosorožčí.

Rhina podle všeho hraje Alessandro Nivola, který už před časem v rozhovoru tajuplně naznačil: „Hraji klasického záporáka, v samém závěru snímku projdu fyzickou proměnou. Je to postava s komplexní psychologií a bohatou minulostí, z níž jsem mohl čerpat. Vyprávění filmu výrazně poskočí v čase, takže se má postava od začátku hodně vyvine.“

Ústřední spor snímku nicméně zřejmě spočívá v rámci Kravenovy rodiny. Otec (Russell Crowe) jej v dětství učil k respektu k okolní přírodě, ale zároveň z něj chtěl vychovat predátora, vštěpoval mu, že jste v životě buď lovec nebo kořist. V současnosti se zřejmě Sergei snaží vymanit z otcova stínu: Bratr Dmitri (Fred Hechinger) mu v jeden moment říká, že je úplně stejný jako otec, jen další lovec, co touží po trofejích. To se však Sergei snaží rázně odmítnout.

Fanoušky potěší, že ačkoliv ve většině záběrů nosí Sergei civilní oblečení, nakonec otevře jakousi starou truhlici a z ní vytahuje ikonickou vestu se srstí kolem krku, jakou Kraven klasicky nosí v komiksech. A pozor, pro širokou veřejnost bude první trailer zveřejněný někdy během léta.

Kraven alias Sergej Kravinoff je potomek ruských emigrantů a prvně se představil v komiksu Amazing Spider-Man v roce 1964 (tvůrci Stan Lee a Jack Kirby). Jak naznačuje jeho přezdívka, jde o elitního a nesmírně odhodlaného lovce, jehož superschopností je stopování. Navíc pije speciální tajemné sérum, jež mu dodává sílu a zpomaluje jeho stárnutí. Znám je především díky výše zmíněnému komiksu Poslední lov. V životě chytil snad všechny velké šelmy - bez použití palných zbraní, často holýma rukama, jen za pomoci onoho stimulujícího nápoje. Aby všem dokázal, že právě on je největším lovcem všech dob, hodlá polapit to nejnebezpečnější zvíře - samotného Spider-Mana. Hlavní roli ve filmovém zpracování ztvární Aaron Taylor-Johnson, dále hrají Russell Crowe, Fred Hechinger, Alessandro Nivola a Ariana DeBose. Režíruje J.C. Chandor, scénář napsali Art Marcum a Matt Holloway. Datum premiéry je stanovené na 5. 10. 2023.

Titulní obrázek je ilustrační - komiksová předloha

Zdroje: Screen Rant, The Hollywood Reporter, Discussing Film, Variety, Deadline, Movieweb, Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest