Box Office: 2 zbraně v čele, Wolverine v závěsu

Box Office: 2 zbraně v čele, Wolverine v závěsu | Fandíme filmu
Dvojka Denzel Washington a Mark Wahlberg opanovala americká kina. AKTUALIZOVÁNA čísla u Wolverina!

Wolverine režiséra Jamese Mangolda nedokázal obhájit triumf z minulého týdne a podlehl novince 2 zbraně (2 Guns), v níž řádí duo Denzel Washington a Mark Wahlberg. ERková záležitost režiséra Baltasara Kormakura se americkým divákům celkem líbí, když hodnocení jsou veskrze pozitivní. Recenzenti to vidí tak půl na půl, když oceňována je především solidní chemie mezi ústřední dvojkou. Akční taškařice stála $61 milionů, tudíž víc než $27 mega o premiérovém víkendu není vůbec špatným počinem. Buddy movies ve Spojených státech zpravidla letí, přičemž uvidíme, jak se snímku povede na zahraničních trzích. Žádná finanční blamáž ovšem nehrozí.

Na dvojce se statečně rve Wolverine s tváří Hugha Jackmana, který tentokrát do kasičky přisypal takřka $22 milionů. Propad tržeb se dal odhadnout, ale stejně se od comicsovky z pera scenáristické dvojky Mark Bomback & Scott Frank čekalo více. Adamantiem vyztužený hrdina má z USA zatím $95 milionů a zbytek světa hlásí v tuto chvíli $159 melounů. Celkově jsme tedy na metě $254 milionů, takže žádné rekordní sumy nás určitě nečekají.

Bronzovou příčku okupují druzí Šmoulové (víkend za $18 mil.), kteří mezi zámořskými recenzenty budí spíše rozpaky. Režisér Raja Gosnell měl k dispozici $105ti milionový rozpočet a bude to ještě honička, aby modří prckové uspěli. Celosvětově mají zatím na kontě $80 mega. Připomeňme, že jednička utržila neskutečných $564 milionů, když zabraly hlavně neamerické trhy ($421 mil.).

Zbytek žebříčku zaplnily ostřílené hitovky. Na čtyřce vidíme povedený horor V zajetí démonů režiséra Jamese Wana, jenž vygeneruje velice příjemný zisk, když tento víkend zapsal skoro $14 milionů (celkem $137 mil., rozpočet $20 mil.). Pátou pozici uhájil s přibližně $10ti miliony veleúspěšný animák Já, padouch 2, když odrazil atak druhých Machrů ($8 mil.).

Za týden startuje netrpělivě očekávané sci-fi Elysium, na které se v redakci hodně těšíme (2700+ kin). Současně se prvně představí i pokračování Percyho Jacksona (2800), animák Planes (3400) a komedie Millerovi na tripu (3150+).

Za týden zdarec!

Zdroj dat (k 20:00_4.8.2013): BOM

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest