Batmanovský padouch Clayface míří na plátna, může vystupovat ve více filmech

Batmanovský padouch Clayface míří na plátna, může vystupovat ve více filmech | Fandíme filmu
Warner Bros. Games
Netopýří muž očekává svého nového soupeře. Ten zároveň může dostat vlastní tragický monster film.

Batmanovský padouch Clayface má bohatou historii a mnoho různých podob. Někdy je to pouze obyčejný šílenec, který vraždí s nasazenou maskou, později se z něj stalo blátivé monstrum, které umí různě přelévat vlastní tělo, podobně jako třeba marvelovský Sandman.

Dosud vystupoval v animovaných i hraných televizních seriálech i ve videohrách, ale na své zpracování v celovečerním hraném filmu stále čeká, ačkoliv je jedním z nejstarších Batmanových protivníků, který se ve všech svých podobách objevil už v dobré tisícovce komiksových sešitů. Teď se teoreticky můžeme dočkat dokonce hned dvou celovečerních filmů, kde by mohl vystupovat.

Magazín Deadline píše, že podle jeho zdrojů by měl mít Clayface důležitou úlohu v The Batmanovi 2 režiséra Matta Reevese. Můžeme očekávat, že v tomhle snímku potkáme usedlejší zpracování známého padoucha, bez většího důrazu na vědeckofantastické či fantaskní elementy.

To ale nemusí být všechno. Deadline dál uvádí, že se režisér, scenárista a Mike Flanagan sešel s šéfy DC Studios, Jamesem Gunnem a Peterem Safranem a společně se svým produkčním parťákem Trevorem Macym nabídli vlastní celovečerní film, kde by byl Clayface hlavní postavou. Ve Flanaganově vizi by dle dostupných informací Clayface neměl být antagonista. Režisér po zpracování příběhu toužil už v minulosti, kdy chtěl film zpracovat jako tragický příběh s hororovými elementy.

Flanaganův námět podle Deadline nedostal zelenou, ale zároveň jej studio v tuhle chvíli ani jednoznačně neodmítlo. Do budoucna zřejmě všechno bude záležet na tom, jak s postavou naloží Matt Reeves v The Batmanovi 2 a jestli u DC budou mít zájem o ještě jednu další verzi, která by byla buď zcela samostatná, nebo provázaná s hlavním filmovým DC světem, který bude spuštěn spolu s Gunnovým snímkem Superman Legacy. V jednu chvíli prý Flanagan v rámci obecné schůzky načrtl také to, jak by pojal Justice League Dark, Constantina nebo Scarecrowa, ale z těchto diskusí téměř určitě nic nebude.

Mike Flanagan je zkušený hororový tvůrce podepsaný pod celovečerní snímky Oculus, Ouija: Zrození zla, Geraldova hra nebo Doktor Spánek od Stephena Kinga. Vedle toho připravil také oslavované seriály Dům na kopci, Záhadné sídlo Bly a Půlnoční mše. Chystá rozmáchlé seriálové zpracování Temné věže Stephena Kinga.

Clayface se na stránkách komiksů objevuje už od roku 1940 a stvořila jej dvojice Bill Finger a Bob Kane. Originální Clayface se v každodenním životě jmenoval Basil Carlo a šlo o béčkového herce, jenž se po zneuznání vydá na dráhu zločinu a osvojí si identitu padoucha, jehož ztvárnil ve filmu. V průběhu času pod jménem Clayface vystupovali i další jedinci a měnila se také jeho podstata - Ze zločinného šílence se stala chemikáliemi vytvořené monstrum, které připomíná hroudu bláta, umí měnit tvar, má nadlidskou sílu, vytrvalost a odolnost.

Titulní foto je ilustrační: Clayface ve hře Batman: Arkham City

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest