Big Shark: Autor „nejhoršího filmu všech dob“ natočil žraločí novinku

Big Shark: Autor „nejhoršího filmu všech dob“ natočil žraločí novinku | Fandíme filmu
Wiseau Films
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si trailer na nový celovečerní opus režisérského podivína Tommyho Wiseaua.

Pokud kinematografii i dýcháte, pak jste jistě už někdy slyšeli o snímku Pokoj (The Room) Tommyho Wiseaua, který je často označovaný za jeden z nejhorších filmů všech dob. Jasně, existují i daleko horší kusy, ale The Room je špatný hrozně specifickým způsobem. Dialogy občas nedávají smysl, chování postav nebo děj také ne. Korunované je to laciným zpracováním a řemeslným neumětelstvím. Zároveň nejde o nějakou parodii nebo šlendrián. Autory jsou filmoví milovníci, kteří vložili do snímku upřímnou snahu a neskutečné množství energie. Jen tak trochu trpěli sebeklamem, když posuzovali vlastní schopnosti a vkus publika.

Z The Room se stal kultovní hit nejrůznějších festivalů, kde se filmoví nadšenci s chutí společně snímku pošklebují. Natáčení Pokoje se stalo tématem celovečerní komedie The Disaster Artist: Úžasný propadák od Jamese Franca a sám Wiseau byl nějaký čas z neúspěchu svého děťátka zahořklý, ale později se rozhodl brát věci tak jak jsou a různých posměšných promítání Pokoje se osobně účastnit.

Žádný jiný film dalších dvacet let neuvedl, avšak to by se teď mělo změnit. Letos v létě by snad konečně mohl být uvedený snímek Big Shark, který Wiseau točí už od února 2019. Několikrát bylo ohlášeno, že je hotovo, několikrát se začalo znovu natáčet. Spolu s Wiseauem se měl ve filmu objevit i režisérův parťák Greg Sestero, jenž vystupoval už před lety v Pokoji. V nejnovější traileru však Greg zdánlivě chybí, takže kdo ví, zda se během let Big Shark nějak nepřekopával za pochodu.

Ve zveřejněném traileru film vypadá otřesně. Když už dojde na scény s obřím žralokem, který sebou plácá po souši, vypadají jako něco, co byste spíchli u sebe doma na notebooku, pokud byste absolvovali několikaměsíční intenzivní kurz 3D modelování, animace a digitálního komponování. Ale to ještě není to nejhorší. Ve většině traileru žralok nebo cokoliv s ním spojeného vůbec nefiguruje! Namísto toho sledujeme jakýsi boxerský duel. Není zřejmé, zda si Wiseau znovu myslel, že točí veledílo, anebo se tentokrát už záměrně snažil jít naproti svojí pověsit (s)hitmakera, každopádně zatím všechno nasvědčuje tomu, že dokoukat snímek do konce bude hrdinský úkol.

Film pojednává o hasičích, kteří mají zachránit New Orleans před žralokem. Níže si můžete přehrát pekelnou upoutávku, dole v galerii najdete k téhle kráse dosud zveřejněné obrázky.

Podklady a foto: Big Shark

Galerie: 4

Big Shark: Autor „nejhoršího filmu všech dob“ natočil žraločí novinku | Fandíme filmu Big Shark: Autor „nejhoršího filmu všech dob“ natočil žraločí novinku | Fandíme filmu Big Shark: Autor „nejhoršího filmu všech dob“ natočil žraločí novinku | Fandíme filmu Big Shark: Autor „nejhoršího filmu všech dob“ natočil žraločí novinku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest