Box Office: Wolverine dominoval, ale finančně neoslnil

Box Office: Wolverine dominoval, ale finančně neoslnil | Fandíme filmu
Disney/Fox
Adamantiem vyztužený borec s tváří Hugha Jackmana sice víkendovou bitvu s přehledem vyhrál, ale čekalo se víc.

Tento týden byly karty rozdány jasně. Wolverine si měl namastit kapsy, přičemž se odhadoval otvírák mezi $60-70 miliony. Bohužel, snímek Jamese Mangolda na tyto mety nedosáhnul, ačkoliv první místo bez problémů uhájil. Nakonec se počítadla zastavila na cifře $55 mega za víkend, čímž byl vyrovnán otvírák x-menovky První třída (X-Men: First Class), ovšem současně bylo japonské dobrodružství charismatického hrdiny na míle vzdáleno výsledku kritizovaného originu Gavina Hooda s názvem X-Men: Origins. Rozpočet ve výši $120ti milionů bude bezproblémově pokryt a zisk se jistě dostaví, ale i tak se čekalo víc. Vždyť Wolverine vlastně neměl žádnou "čerstvou" konkurenci a je součástí oblíbeného univerza, tudíž se opětovně dostáváme k problému, že se americká kina prostě neplní tolik, jak si Hollywood představuje. Zbytek světa momentálně hlásí $86 melounů.

Oproti tomu režisér James Wan se může s klidem soustředit na další dostaveníčko "rychlé a zběsilé" partičky, jelikož jeho hororový thriller V zajetí démonů (The Conjuring) je ve Spojených státech hitem a vygeneruje Warnerům velmi příjemný zisk. V tomto případě snímek přisypal dalších více než $22 milionů a celkově má na kontě skoro $96 mega ($84 mil. jen z USA). Rozpočet (20 mil.) byl už dávno pořešen a teď nezbývá nic jiného než sledovat, kam to povedená duchařina dotáhne. Dobrá práce, Jamesi!

Bronzovou příčku si pro sebe urval v souboji animáků Já, padouch 2, když mu k dalšímu pódiu stačilo $16 milionů. Turbo sice mocně dotahoval, ale nakonec se do top3 nedostal. Padouch je hodně v pohodě. V celosvětové perspektivě už posbíral $660 milionů ($306 mil. z USA), což je při rozpočtu kolem $76ti mega vážně hyperúspěch. Trojku lze očekávat asi docela brzy, neboť železo je třeba kout, dokud je žhavé.

Na čtyřku se doplazil s $13ti miliony animák Turbo, jenž bude muset ještě pořádně zabrat, protože dosavadní výdělky zatím nejsou nic moc (USA $56 mil., zbytek světa $21 mil., rozpočet $135 mil.). Další Reynoldsův neúspěch? Uvidíme. Pětku okupují druzí Machři s Adamem Sandlerem v hlavní roli, když zapsali $11,5 milionu (celkem $117 mil., rozpočet $80 mil.). Šestici uzavírá důchodcovská týmovka Red 2 se ziskem $9,4 mega. Pokračování jednoduše zklamalo a trojce zřejmě můžeme dát sbohem. Až pak následuje del Torův Pacific Rim... Hrůza...

Příští týden vrazí do zámořských kin akční buddy movie 2 Guns s Denzelem Washingtonem a Markem Wahlbergem (2800+ kin). Ve středu pak odstartují svoji modrou pouť druzí Šmoulové (3400+).

Zdroj dat (k 28.7.2013_18:30): BOM

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu