V pouhých 60 letech nečekaně zemřel charakterní herec Lance Reddick

V pouhých 60 letech nečekaně zemřel charakterní herec Lance Reddick | Fandíme filmu
Lionsgate
Výtečný představitel rázných a klidných mužů z Johna Wicka, Hranic nemožného či The Wire: Špíny Baltimoru už není mezi námi.

Ještě před několika dny poskytoval herec Lance Reddick rozhovory u příležitosti uvedení Johna Wicka 4. Dnes se z ničeho nic objevila zpráva, že zemřel. Bylo mu pouhých 60 let. Uvádí se, že zemřel přirozenou smrtí, přesný důvod není znám. Zesnul doma v Los Angeles, zřejmě v noci ze čtvrtka na pátek. Ve středu se neúčastnil slavnostní premiéry Johna Wicka 4, ačkoliv není zřejmé, zda to jakkoliv souvisí s jeho náhlým skonem o několik dní později.

Narodil se roku 1962 v americkém Baltimoru. Od střední školy se věnoval studiu hudby, až v 90. letech vystudoval také drama na univerzitě Yale. Od poloviny 90. let tu a tam vystupoval ve vedlejších rolích v seriálech, kdy vůbec první epizodní úlohu měl v detektivní sérii New York Undercover (1996). První roli ve filmu pro kina měl ve snímku Velké naděje (1998).

Dál dostával podobné štěky, což se změnilo teprve v roce 2000, kdy vystupoval ve větším množství seriálů Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti a Oz. Roku 2002 přišel definitivní kariérní průlom, když byl obsazený do jedné z hlavních rolí ceněného krimi seriálu HBO - The Wire - Špína Baltimoru. V tom vystupoval až do roku 2008. V tom samém roce dostal příležitost vystupovat v kultovním seriálu Ztraceni. Nakonec se objevil pouze ve čtyřech epizodách, nicméně jeho role byla důležitá a právě skrze Lost byl vzápětí obsazený do jedné z hlavních rolích mysteriózní sci-fi Hranice nemožného (Fringe), kde vystupoval v letech 2008-13.

V této době také začal dostávat podstatné vedlejší role ve větších hollywoodských filmech. Namátkou jmenujme snímky Útok na Bílý dům (2013), Oldboy (2013), Pád anděla (2019), Godzilla vs. Kong (2021) a především sérii John Wick (2014-2023). Svůj výrazný hlas začal propůjčovat také videohrám a hráči jej mohli poslouchat především v sériích Destiny a Horizon. Ztvárnil Thomase Waynea v audio příběhu Batman Unburied (2022).

Jeho denním chlebem nicméně i nadále byly seriály. V letech 2014-2021 měl jednu z hlavních úloh v seriálu Bosch, vystupoval v American Horror Story – Coven (2014), v seriálu Corporate (2018-2022) v Resident Evil: Lék (2022). Naposledy jej uvidíme zřejmě v příštím roce v seriálu Percy Jackson and the Olympians, kde ztvárnil boha Dia.

Čest jeho památce a upřímnou soustrast pozůstalým.

Titulní foto: Lance Reddick v sérii John Wick

Zdroj: TMZ

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest