Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo

Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 8 obrázků
Nekonečná éra nudných hraných předělávek Disneyho animovaných hitů pokračuje.

Během oscarového vysílání byl zveřejněný nový trailer pro Disneyho chystanou novinku Malá mořská víla. Bohužel, hraná předělávka oblíbeného animáku pořád vypadá jako pochmurná cesta kamsi do temnoty. Film je na první pohled vyloženě alergický na jakoukoliv barvu. Jako by tím chtěl křičet do světa, že tohle není animace, ale „skutečný svět“. Některé fanoušky neochota snímku vzít předlohu za svou vlastní tak irituje, že začali obrázky z chystaného remaku sami upravovat. Porovnejte si například níže dvě různé verze plakátu. Verze vpravo není nijak dodatečně přibarvená, u obrázku je pouze zvýšený jas a hned Ariel vypadá o chlup veseleji.

Co tu máme krom tlumených barev a místy skoro až mrazivé atmosféry? Klasický příběh o podmořské princezně, která je zvědavá na svět tam nahoře a především na suchozemského prince. Jít s kůží na trh jen pár měsíců po Avatarovi 2 byl vyloženě sebevražedný tah – vodní scény jsou jednoduše o několik tříd slabší. A pak se zpívá. To asi tak všechno, co se v upoutávce dá najít. Ať už bude snímek nakonec jakýkoliv, téměř určitě z něj bude hit, o to už se Disneyho reklamní mašinerie postará.

Malou mořskou vílu Disney představil v animované pohádce z roku 1989. Když loď lidského prince Erika ztroskotá v bouři, Ariel mu zachrání život a zamiluje se do něj. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček, pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její veselí přátelé krab, racek a rybka. Hranou verzi točí Rob Marshall (Chicago). Hlavní roli Ariel ztvární Halle Bailey, dále hrají Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, Noma Dumezweni a Awkwafina. Hudbu připravují Alan Menken a Lin-Manuel Miranda. Snímek bude mít premiéru v českých kinech 25. května 2023.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 9

Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový trailer dělá z pohádky temné drámo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest