Bizár v kinech: Během několika projekcí Creeda III došlo k pěstním soubojům

Bizár v kinech: Během několika projekcí Creeda III došlo k pěstním soubojům | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit další 2 obrázky
Hned několik evropských kin hlásí, že si diváci dali třetího Creeda tak trochu „4DX“.

1878: První film. 1902: Barvy. 1926/28: Zvuk. 1935: 3D. 1940: Prostorový zvuk. 1960: Smell-O-Vision. 2013: 4DX. 2023: Dostanete reálně po čuni. Tak nějak by se se sarkastickým zjednodušením dala shrnout aktuální situace.

Podle informací, které se podařily mezinárodně sesbírat magazínu Deadline, došlo během projekcí snímku Creed III ve Francii a Německu přímo v kinosálech k několika rvačkám. Francouzská média zaznamenala zhruba tucet incidentů a k podobným došlo minimálně ve třech německých městech. Vůbec k první potyčce došlo zřejmě v sobotu v Saint Etienne, kde se rozpoutala bitka a při snaze o její uklidnění zranila člena ostrahy lahev či plechovka, které začaly létat vzduchem.

Momentálně není zřejmé, proč ke rvačkám došlo ve vícero kinech. Jestli jde o nějaký trend, internetovou challenge, podivnou marketingovou akci nebo snad umělecký či politický happening. Záběry z jedné z prvních rvaček se začaly virálně šířit, takže asi nelze vyloučit, že si celá řádka nevybouřených bijců postupně usmyslela, že jde o „zábavu“ hodnou napodobení.

Kina a distributoři se k situaci nechtějí příliš vyjadřovat, ve strachu z toho, že čím víc se incidenty dostanou do médií, tím víc budou napodobovány. Jeden z francouzských distributorů anonymně celou situaci odmítá zveličovat: Podle něj došlo k jednotkám incidentů, ačkoliv zhruba 600 francouzských kin v prvních pěti dnech od premiéry nabídlo dohromady asi 10 000 projekcí Creeda III. Rozhodně prý nejde mluvit o žádném fenoménu nebo trendu. Takové zlehčování nicméně budí rozpaky. Snaží se snad distributor naznačit, že jsou rvačky ve francouzských kinech na denním pořádku a čirou náhodou k nim v obdobném počtu došlo také u projekcí Creeda? To snad proboha ne…

Uvidíme, zda se situace bude nějak výrazně vyvíjet, každopádně některá kina už stačila zareagovat a film preventivně vyškrtla ze svojí nabídky. Minimálně tito provozovatelé zjevně věří, že o trend spojený s Creedem III jde.

Přejeme hezký zbytek dne, a jestli se dnes chystáte do kina, nezapomeňte si radši přibalit rukavice a trencle!

Foto: MGM

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Bizár v kinech: Během několika projekcí Creeda III došlo k pěstním soubojům | Fandíme filmu Bizár v kinech: Během několika projekcí Creeda III došlo k pěstním soubojům | Fandíme filmu Bizár v kinech: Během několika projekcí Creeda III došlo k pěstním soubojům | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest