Simulant: Vítejte ve sci-fi světě budoucnosti, plném robotických dvojníků

Simulant: Vítejte ve sci-fi světě budoucnosti, plném robotických dvojníků | Fandíme filmu
Mongrel Media
Zobrazit další 3 obrázky
Sam Worthington z Avatara a Simu Liu ze Shang-Chiho se ve zveřejněném traileru ocitají v soudobé variantě Blade Runnera.

Roboti a umělá inteligence jsou dlouhodobě vděčným tématem sci-fi příběhů. V současnosti se už už zdá, že bychom se mohli umělým bytostem blížit i v reálném světě, nicméně prozatím Rubikon překročen nebyl a stále si musíme vystačit pouze s knížkami a filmy. Zájem fanoušků robotiky se pokusí ukojit třeba čerstvá novinka Simulant.

Ta se odehrává v budoucnosti, kde lidé a androidi (tzv. „SIMS“) žijí vedle sebe. Vyprávění se odvíjí od životní tragédie Faye, která ztratila svého manžela. Po prohraném medicínském boji jej byla nucena odpojit od přístrojů, ale nějak se nemůže donutit k tomu, aby vypnula také manželova androidího protějška – Evana. Namísto terminace mu zařídí, aby ilegálně mohl žít dál. Následně Evan potkává geniálního programátora Caseyho, který mu pomůže působit víc lidsky, aby se mohl pokusit získat Fayino srdce. Evan nicméně netuší, že Caseyho hledá agent AICE (Oddělení pro vynucování poslušnosti umělé inteligence). Ústřední android musí získat srdce Faye dřív, než bude objevený AICE a přijde o všechno.

Evana hraje Robbie Amell (Věčnost, Code 8, Flash), Faye Jordana Brewster (Rychle a zběsile), Caseyho Simu Liu (Shang-Chi) a agenta Sam Worthington (Avatar, Terminátor: Salvation). Snímek je na první pohled nezávislák bez obřího rozpočtu, ale zdá se, že filmaři své omezené prostředky využili nesmírně strategicky, na místech, kde se to počítá. Příběh o robotické lásce a duši dává tak trochu vzpomenout na Blade Runnera a celkově má vždycky zajímavý potenciál, když se sci-fi příběhy začnou ptát, co vlastně dělá člověka člověkem.

Dříve byl film známý také jako Hello Stranger. Natočila jej April Mullen, jež má za sebou snímky jako Smrt před svítáním nebo Wander. V kanadských kinech má snímek světovou premiéru 7. dubna, nejpozději 2. června dorazí na VOD. Dole pod trailerem na vás čekají dosavadní fotografie.

Podklady a foto: Mongrel Media

Galerie: 4

Simulant: Vítejte ve sci-fi světě budoucnosti, plném robotických dvojníků | Fandíme filmu Simulant: Vítejte ve sci-fi světě budoucnosti, plném robotických dvojníků | Fandíme filmu Simulant: Vítejte ve sci-fi světě budoucnosti, plném robotických dvojníků | Fandíme filmu Simulant: Vítejte ve sci-fi světě budoucnosti, plném robotických dvojníků | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest