Star Wars: Dva filmy se ruší, zbylé ve výrobě pokračují

Star Wars: Dva filmy se ruší, zbylé ve výrobě pokračují | Fandíme filmu
Lucasfilm
Star Wars: Dva filmy se ruší, zbylé ve výrobě pokračují.

Přesně za měsíc, 7. dubna, otevře brány příští Star Wars Celebration, velká výstava všeho možného, co alespoň trochu souvisí s Hvězdnými válkami. Diváky budou zajímat hlavně novinky ohledně chystaných pohyblivých obrázků. Ze seriálů se mají představit druhá řada Andora, spin-off Mandaloriana Ahsoka a dva zbrusu nové seriály, The Acolyte a Skeleton Crew. Podle informací magazínu Variety ale má být oznámený také příští celovečerní film, jenž má v tuto chvíli stanovené datum uvedení na prosince 2025.

Redaktor Variety už si je méně jistý tím, jakého oznámení bychom se vlastně mohli dočkat. Klidně je možné, že studio odhalí nějaký úplně nový film, o jakém jsme dosud neslyšeli ani ťuk. O něco pravděpodobněji však zní , že bude definitivně schválena výroba jednoho z dříve odhalených projektů.

Dva to téměř jistě nebudou. Dle zákulisních informací Lucasfilm nadále nevyvíjí Rogue Squadron – samostatný příběh o vesmírných stíhačích, který připravovala režisérka Patty Jenkins. Už dříve byl osud projektu dost nejistý, avšak ještě v prosinci Jenkins dávala svým fanouškům jistou naději, když uváděla, že sice neví, zda nakonec snímek vznikne, avšak v té době alespoň stále ještě byl ve vývoji. Podobný osud potkal také celovečerní Star Wars film, který společně chystali producent Kevin Feige a scenárista Michael Waldron (Loki, Doctor Strange 2). Projekt byl dost možná zrušený zkrátka proto, že je šéf Marvelu Feige příliš vytížený, než aby měl čas ještě na projekty mimo vlastní studio.

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy dle dostupných informací stále chce, aby další Hvězdné války natočil Rian Johnson, režisér Star Wars: Poslední z Jediů. Ten je ale vytížený, především sériemi Na nože a Poker Face. Pokud ještě někdy opravdu bude další Star Wars točit, bude to zřejmě až za delší dobu. V zásadě tak zůstávají dva projekty, které by se termínu v prosince 2025 mohly chopit.

Jedním z nich je film Taiky Waititiho (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok), který je v přípravě už několik let . Podle nejnovější informací má Taika chuť si ve filmu zahrát jednu z hlavních rolí. Druhý projekt má rozdělaný producent a scenárista Damon Lindelof (Ztraceni, Watchmen), který společně s Justinem Britt-Gibsonem (Dva světy) napsal Star Wars scénář pro Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel).

To je ale k filmové budoucnosti Star Wars zhruba tak vše, co o ní víme. Doufejme, že se na Star Wars Celebration skutečně dozvíme víc.

Titulní foto je ilustrační - starší Star Wars

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest