The Order: Jude Law pronásleduje neofašistické teroristy

The Order: Jude Law pronásleduje neofašistické teroristy | Fandíme filmu
Universal Pictures
Snímek na motivy skutečných událostí přiblíží militantní skupinu, která v 80. letech chtěla svrhnout americkou vládu.

V posledních letech jste pravděpodobně zaznamenali útok „vlastenců“ na americký Kapitol, případně nejrůznější konspirační teorie, jako Qanon. Jestli máte pocit, že už se svět opravdu vymkl z kloubů, když někteří lidé věří tomu, že je americká politika potají ovládaná židovskými sektáři, tak vězte, že takové rasistické teorie už tu v minulosti byly. Podobným blábolům věřili kupříkladu členové tzv. Řádu (někdy známý též jako Tiché bratrstvo, Brüder Schweigen nebo Árijské hnutí odporu), neonacistické militantní skupiny přesvědčené o nadřazenosti bílé rasy. Skutečné události přiblíží snímek nazvaný jednoduše The Order (Řád).

Děj je zasazený do roku 1983, kdy na americkém severozápadě rapidně narůstá počet násilných bankovních loupeží, únosů obrněných vozidel a padělání peněz. Úřady netušily, co si mají počít. Pouze jeden agent FBI si dokázal dát dohromady, že nejde o čistě finančně motivovaný zločin, ale o dílo nebezpečné skupiny domácích teroristů. Tu radikální charismatický vůdce Robert Jay Mathews inspiroval k vedení zničující války vůči federální vládě Spojených států amerických.

Vyšetřovatele hraje Jude Law (Fantastická zvířata, Sherlock Holmes), Mathewse Nicholas Hoult (X-Men, Šílený Max: Zběsilá cesta). Režíruje Justin Kurzel (Macbeth, Assassin's Creed). Scénář napsal Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek, Creed III) na základě knihy Kevina Flynna a Garyho Gerhardta, jež byla u nás vydána pod názvem Silent Brotherhood. Law se zařadí mezi producenty snímku. Natáčet se začne v kanadské Albertě letos v květnu.

Titulní foto je ilustrační, Jude Law ve filmu Repo Man

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu