DogMan: Luc Besson se vrací k tvorbě ala Leon či Brutální Nikita

DogMan: Luc Besson se vrací k tvorbě ala Leon či Brutální Nikita | Fandíme filmu
LBP. Europacorp
Režisér Pátého Elementu je prý po letech opět ve formě. Jeho novinka o zrození „psího člověka“ bude uvedena v českých a sloveských kinech.

Francouzský filmař Luc Besson kdysi patřil k nejzajímavějším autorům široko daleko, když v 80. a 90. letech natočil filmy jako Podzemka, Magická hlubina, Brutální Nikita, Leon nebo Pátý element. Pak už na svou vrcholnou tvorbu nikdy nedokázal navázat. Většina jeho vlastních snímků zapadla, ambiciózní Valerian a město tisíce planet se stal velkým komerčním propadákem, Bessona stíhala nařknutí z obtěžování a zdánlivě nejvíc pozornosti se dočkávala jeho produkce přímočarých akčňáků (Taxi, Kurýr, Okrsek 13, 96 hodin…).

Aktuálně je Luc na berlínském filmovém veletrhu se svou novinkou DogMan. Nákupčím mezinárodních distributorů se podle informací magazínu Variety snímek dost líbí. Dokonce dost natolik, že se začala plánovat premiéra na některém z významných světových festivalů, kde má snímek nabrat pozitivní šuškandu a následně přijít na podzim s celosvětovou kinopremiérou. Pro distribuci v Česku a na Slovensku film zakoupila společnost AQS (Bioscop / Magic Box SK).

Snímek se údajně stylem přibližuje k Lucovým starším kusům, jako jsou Leon nebo Brutální Nikita. Má jít o drsný charakterní drama s Calebem Landrym Jonesem (Městečko Twin Peaks, X-Men: První třída, Nitram) v hlavní roli. V DogManovi si zahrál Douglase – muže, kterého v dětství zneužíval jeho násilnický otec a nakonec jej předhodil psům. Ti na něj ale nezaútočili. Namísto toho se jej rozhodli ochránit a stali se jeho spojenci. Douglas se snaží vzpamatovat ze svého dětského traumatu a fyzických zranění. Hledá si svou vlastní cestu životem, přitom porušuje sociální normy, opouští škatulky pohlaví a začíná to přehánět se svou láskou k psům.

V galerii najdete první foto.

Foto: LBP. Europacorp

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest