Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Nová ukázka podtrhuje svérázný humor

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Nová ukázka podtrhuje svérázný humor | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Domluvit se s mrtvými je věda. Už víme, kolik zábavy si v kině užijeme.

Když očekávané dobrodružství Dungeons & Dragons: Čest zlodějů zveřejnilo svůj teaser pro Super Bowl, trochu jsem si posteskl, že se ukázka zaměřila téměř výhradně na akci a triky, ačkoliv snímek svou největší sílu prokazuje v dialogových scénách. To potvrzuje i nejnovější ochutnávka, jež se k síle humoru a interpersonální chemie znovu vrací. Konkrétně nám scéna z filmu poodhaluje, jak ve světě „Dračího doupěte“ funguje nekromancie.

Pak je tu ještě pár drobností. Dozvěděli jsme se, že film bude mít 2 hodiny a 17 minut. Režiséři John Francis Daley a Jonathan Goldstein v rozhovoru diváky ujistili, že ačkoliv se snímek snaží držet toho, jak je svět Dungeons & Dragons vystavěný ve společenských hrách a fanoušci spoustu věcí poznají, scénář filmu byl jednoznačně psaný tak, aby si jej plně vychutnali i ti, kteří v životě o Dungeons & Dragons neslyšeli.

Jinde velký fanoušek D&D Joe Manganiello uvedl, že připravuje pro Paramount dračí seriál. Není zřejmé, zda se podílí na projektu Rawsona Marshalla Thurbera, který se v lednu posunul do další fáze vývoje, anebo připravuje samostatně nějakou jinou sérii – V Paramountu se nijak netají tím, že by z Dungeons & Dragons rádi vyždímali celé univerzum filmů a seriálů. A patrné není ani to, zda Manganiello kontinuálně pokračuje v tom, co pro D&D chystal v roce 2017, anebo se aktuálně bavíme o zcela novém projektu.

Pod ukázkou s nemrtvým najdete ještě jeden teaser a v galerii je nejnovější fotografie s obří želatinovou kostkou.

Oficiální synopse říká: Okouzlující zloděj a družina nesourodých dobrodruhů se pokusí ukořistit nedostižnou ztracenou relikvii, avšak když se připletou do cesty nesprávným lidem, všechno se nebezpečně pokazí. Režírují John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, v hlavních rolích vystupují Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Rege-Jean Page, Hugh Grant, Sophia Lillis, Daisy Head a Chloe Coleman. Datum české premiéry je stanovené na 6. dubna 2023.

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými univerzy nebo předalekou Galaxií Hvězdných válek.

Foto: Paramount Pictures

Zdroje: Empire, Black Forrest Wood

Galerie: 5

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Nová ukázka podtrhuje svérázný humor | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Nová ukázka podtrhuje svérázný humor | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Nová ukázka podtrhuje svérázný humor | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Nová ukázka podtrhuje svérázný humor | Fandíme filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Nová ukázka podtrhuje svérázný humor | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest