Amateur: Po bondovce míří Rami Malek do další špionáže

Amateur: Po bondovce míří Rami Malek do další špionáže | Fandíme filmu
MGM
Analytik CIA se po osobní tragédii sám pustí do pronásledování teroristů.

Rami Malek proslul mysteriózním seriálem Mr. Robot, následně získal Oscara za Bohemian Rhapsody a nedávno jsme jej mohli vidět také jako ústředního záporáka v bondovce Není čas zemřít. Teď se ke špionážnímu žánru vrací, jen se staví na opačnou stranu barikády.

V chystaném sníku Amateur (Amatér) hraje analytika CIA specializovaného na kryptografii (šifrování a dešifrování). Jeho manželka je tragicky zabita během teroristického útoku v Londýně a tak tlačí na svoje nadřízené, aby dopadli viníky. Agentura nicméně má jiné priority a ve věci útoku zůstává nečinná. Protagonista proto začne CIA vydírat, aby jej vycvičila pro práci v poli a nechala jej po vinících pátrat na vlastní pěst.

Chystaný snímek režíruje James Hawes, pro něhož půjde o první výraznější filmovou příležitost. Dosud natočil pouze několik televizních filmů a jinak se specializoval na seriály. Zrežíroval spoustu epizod pro Doktora Who, Penny Dreadful, Černé zrcadlo, Ledovou archu či nejnověji špionážní thriller Slow Horses, který k němu přitáhl v Hollywoodu větší pozornost a otevřel mu dveře k dalším příležitostem.

Poslední verzi scénáře napsal Gary Spinelli (Barry Seal: Nebeský gauner, Nightflyers), Malek patří mezi producenty. Herec má v hledáčku několik různých projektů (včetně životopisu Bustera Keatona), ale zdá se, že Amateur by mohl přijít na řadu jako první.

Titulní foto je ilustrační: Rami Malek ve filmu Není čas zemřít

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu