Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky

Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Uvést jakýkoliv podvodní film po oslnivém Avatarovi bude zatraceně obtížné.

Zřejmě i většina odpůrců Avatara: The Way of Water se shodne na tom, že snímek přinesl impozantní zpracování podvodních scén. Mořští živočichové i rostliny, pohyby bytostí, chování světla a vodní hmoty...to všechno společně vytvářelo skutečně živoucí celek, který dokázal dohromady navodit podobný zážitek, jako ty nejlepší podvodní dokumenty. Black Panther 2 nebo Aquaman vedle toho vypadají pod vodou jako slabý odvar a teď stejnému metru bude čelit i další podvodní hrdinka, Malá mořská víla.

Disney se pustil do další hrané předělávky své klasické animované pohádky a po jisté odmlce nabídl kratičký teaser. Před časem se předpokládalo, že se nová ukázka objeví už v rámci víkendového Super Bowlu, nicméně se tak z nějakého důvodu nestalo. Aktuálně vypuštěný spot má 30 vteřin, což je standardní délka reklamy v americkém televizním vysílání, takže je možné, že Disney momentálně vypouští ukázku, kterou původně cílil právě na víkendovou trailerovou smršť.

Podstatné je samozřejmě ale především to, že teaser venku. Na první pohled to opět není žádná sláva, stejně jako v případě úplně první upoutávky. Podvodní scény postrádají „čaro“, jaké přinesly obdobné sekvence ve zmiňovaném Avatarovi nebo třeba v animáku Hledá se Nemo. Tady Disney nepochopitelně tlumí barvy a halí záběry do mlžného oparu. Možná za to mohou nedotažené digitální záběry, ale také může jít o tvůrčí rozhodnutí – třeba má podvodní svět kontrastovat s tím suchozemským. Nebo se Disney střízlivostí snaží zdůraznit, že tohle není animák, ale hraná verze (ačkoliv je v upoutávce animované úplně všechno, krom humanoidních postav).

Zatím tedy nic nenaznačuje tomu, že nás nečeká pouze další nostalgická ždímačka, která nenabídne mnoho, co by stálo za řeč. Posledním opravdu skvěle recenzovaným Disneyho hraným remakem animáku je Můj kamarád drak z roku 2016. Od té doby už byly uváděny přinejlepším lehce nadprůměrné kusy, které si v naprosté většině případů vysloužily nálepku bezostyšné komerční ždímačky. Diváci ale na nostalgické dojímání chodí ve velkém, tudíž Disney nemá důvod svoji strategii jakkoliv měnit.

Dole v galerii najdete dosud zveřejněné obrázky

Malou mořskou vílu Disney představil v animované pohádce z roku 1989. Když loď lidského prince Erika ztroskotá v bouři, Ariel mu zachrání život a zamiluje se do něj. Protože vládce podmořské říše nemá pro náklonnost své dcery k lidem pochopení, musí se Ariel obrátit se žádostí o pomoc na zlou čarodějnici. Ta ji na tři dny přičaruje nohy pod podmínkou, že jí víla daruje svůj krásný hlas. A ještě je tu jeden háček, pokud princ dívku do tří dnů z lásky nepolíbí, stane se z ní opět mořská panna s ploutví a její duše navěky propadne zlé čarodějnici. Bůhví jak by to dopadlo, kdyby Ariel nepomáhali její veselí přátelé krab, racek a rybka. Hranou verzi točí Rob Marshall (Chicago). Hlavní roli Ariel ztvární Halle Bailey, dále hrají Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs, Noma Dumezweni a Awkwafina. Hudbu připravují Alan Menken a Lin-Manuel Miranda. Snímek bude mít premiéru v českých kinech 25. května 2023.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 7

Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu Malá mořská víla: Nový teaser podmořské disneyovky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu