Plane: Akční biják Gerarda Butlera dostane pokračování na lodi

Plane: Akční biják Gerarda Butlera dostane pokračování na lodi | Fandíme filmu
Lionsgate
Butler předá štafetu a začne další akční dobrodružství správného člověka na nesprávném místě.

Akční film Plane (Letadlo) s Gerardem Butlerem v hlavní roli do našich kin nedoputoval, ale už je k dispozici na zahraničních VOD službách, takže pokud máte VPN, mezinárodní platební kartu a základní angličtinu, můžete vesele sledovat. Snímek má celkem slušné recenze, které jej chválí jako přímočarou akci klasického střihu, která si na nic nehraje.

Tam kde Plane do kin uvedeno bylo, si však nijak zázračně nevedlo. Překvapí tedy, že se chystá pokračování. Magazín Deadline vysvětluje, že snímek nakonec stál méně, než se zprvu plánovalo (35 milionů oproti předpokládaným 50), tudíž už aktuální kino tržba ve výši 43 milionů nevypadá tak katastrofálně. Snímek si prý navíc vede skvěle na iTunes.

Co je ale možná pro chystané pokračování nejdůležitější, dost možná se výrazně ušetří na výplatách. Gerard Butler totiž bude mít maximálně cameo a hlavní postavou bude Louis Gaspare, jehož v jedničce ztvárnil Mike Colter (Luke Cage, Evil). Bývalý legionář Gaspare byl v minulém snímku pro obvinění z vraždy převážený letadlem do Kanady. Když stroj přistál na nepřátelském území, pomohl Gaspare kapitánovi (Butler) zachránit pasažéry před místními povstalci a následně se vytratil.

Pokračování nazvaném Ship (Loď) navazuje těsně na předchozí snímek. Gaspare se snaží zmizet, ale se zvýšeným mediálním zájmem, který únos letadla způsobil, se snahy o jeho dopadení zintenzivnily. Ukryje se na nákladní lodi do Jihoafrické republiky, avšak během dlouhé plavby zjišťuje, že krom zboží jsou v podpalubí proti své vůli převáženi také lidé určení k novodobému otroctví.

Gaspare spojí síly s lodním navigátorem, jenž se k posádce připojil na poslední chvíli a netušil, že plavidlo slouží k obchodu s lidmi. K nim se přidává ještě jeden z pasažérů, který má armádní zkušenost a je zatraceně naštvaný. Společně se pokusí svrhnout zkorumpovaného kapitána, ochránit nevinné pasažéry a zachránit vězně z podpalubí.

Aktuálně se hledají představitelé dalších rolí, scenárista a režisér. Jean-François Richet, který natočil Plane, tentokrát pouze produkuje. Natáčet se má ke konci letošního roku, k premiéře tím pádem může dojít v tom příštím.

Titulní foto je ilustrační, ze snímku Plane

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu