Air: Fetišizace bot a marketingu nás v novém traileru láká do kina

Air: Fetišizace bot a marketingu nás v novém traileru láká do kina | Fandíme filmu
Amazon Prime Video
Zobrazit další 1 obrázek
Ben Affleck a Matt Damon pošilhávají po Oscarech v historickém příběhu úspěchu, o jakém Tomáš Baťa ani nesnil.

Zakoupit extrémně drahý čas v rámci Super Bowlu, tedy jednoho z nejsledovanějších televizních přenosů planety, se vedle tradičních hollywoodských hráčů rozhodla i společnost Amazon. Ta v novém minutovém spotu představuje širokému publiku snímek Air, tedy příběh o vzestupu obuvní značky Nike ve spojení s basketbalistou Michaelem Jordanem.

Air je konverzační drama s komediálními prvky, jež vychází ze skutečných událostí, takže nové upoutávky jen těžko předvedou cokoliv, co by nám nenaznačily už ty předchozí. Tady je patrné, že nás čeká expertně vystavěný vzletný příběh o tom, jak s dostatkem zápalu dosáhnete čehokoliv. Čítankové hollywoodské téma táhnou nahoru Matt Damon a Ben Affleck v hlavních rolích a snad i obvykle spolehlivá Affleckova režie.

Co může být kamenem úrazu, je objekt zájmu, který si snímek vybral. Přeci jen se tenhle příběh „outsidera“ točí kolem dnes již multimiliardové korporace a předraženého spotřebního zboží, které staví úspěch na marketingu a pofidérních továrních podmínkách v rozvojových zemích. A to vše proto, aby pár investorů a manažerů mohlo mít ještě naleštěnější káru. Tak snad v tomhle kontextu snaha o vzletný příběh nebude působit křečovitě.

Protagonistou snímku je Sonny Vaccaro, obchodní zástupce mladé společnosti na výrobu tenisek. Příběh se zaměří na to jak se Vaccaro snažil přesvědčit v 80. letech Michaela Jordana, aby se stal jednou z tváří značky. Nike v té době byla trojka na trhu s teniskami. Snímek zachycuje, jak Sonny neoblomně objížděl Michaelovu rodinu, jeho bývalé trenéry, poradce, přátele a zkrátka kohokoliv, kdo Jordana znal, aby se mu s hvězdným basketbalistou podařilo navázat kontakt a přesvědčit jej ke spolupráci.

Sonnyho ztvárnil Matt Damon, další lidi z Nike Ben Affleck nebo Jason Bateman. Viola Davis představuje Jordanovu matku a dále ve snímku vystupují Chris Messina, Marlon Wayans nebo Chris Tucker. Děj by měl být koncipovaný tak, aby se v něm nikdy nemusel objevit samotný Michael Jordan. Režíruje Affeck, který napsal scénář spolu s Damonem. Snímek bude do našich kin uveden 6. dubna.

Podklady a foto: Amazon Prime Video

Galerie: 2

Air: Fetišizace bot a marketingu nás v novém traileru láká do kina | Fandíme filmu Air: Fetišizace bot a marketingu nás v novém traileru láká do kina | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest