Tajemství loňského léta: Po úspěchu Vřískotu se vrací další vyvražďovačka stejného autora

Tajemství loňského léta: Po úspěchu Vřískotu se vrací další vyvražďovačka stejného autora | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Původní herci se vracejí, aby znovu čelili tajuplnému zabijákovi s rybářským hákem.

Kevin Williamson byl v druhé polovině 90. let synonymem pro hororové vyvražďovačky. Vrátil subžánr na výsluní Vřískotem a následně napsal Fakultu, některé další díly Vřískotu a podílel se na návratu Halloweenu ve snímku Hallowen: H20. Stojí také za seriály Dawsonův svět a Upíří deníky. Ještě je tu ale jedna úspěšná hororová značka, kterou v devadesátkách nastartoval: Tajemství loňského léta (I Know What You Did Last Summer).

Film už stačil vyprodukovat dvě pokračování a seriálové zpracování. Aktuálně podle serveru Deadline vzniká filmové pokračování, v němž se vrátí původní postavy. Studio Sony po možnosti restartu okamžitě skočilo v momentu, kdy vidělo, jak dobře se daří návratu konkurenčního Vřískotu. Námět pro pokračování připravily Jennifer Kaytin Robinson a Leah McKendrick. Robsinson zrežírovala filmy Někdo skvělý a Pomsta na druhou, jako scenáristka se podílela na Netěhotné a Thorovi: Lásce jako hrom. McKendrick je podepsaná pod snímky M.F.A. a Chorobná touha.

Leah momentálně píše scénář a Jennifer má režírovat. Co je však důležitější, v hlavních rolích se mají vrátit Freddie Prinze Jr. a Jennifer Love Hewitt, představitelé Raye a Julie z prvních dvou filmů z devadesátek. Neal H. Moritz se má vrátit jako producent. Zatím není zřejmé, o čem nové pokračování bude pojednávat, avšak v plánu je postupně předat pochodeň od původních postav k nějakým mladším, podobně, jako se to děje ve Vřískotu.

Tajemství loňského léta vzniklo v roce 1997 v rámci vlny hororových vyvražďovaček druhé poloviny 90. let. Tehdy partička rozjívených mladých srazila nešťastnou náhodou cestou z pláže postavu v rybářském pršiplášti. Ačkoliv sražený stále jevil známky života, viníci se rozhodli těla zbavit a svůj poklesek ututlat. Rok na to však jedna z členek partičky dostává mrazivý vzkaz: „Vím, co jsi udělala loni v létě“. Následně začne jít čtveřici po krku zahalená postava s naostřeným rybářským hákem v ruce. Série prapůvodně vychází z románu Lois Duncan z roku 1973.

Titulní foto je ilustrační, z původního Tajemství loňského léta

Zdroj: Deadline

Tajemství loňského léta

17.10.1997 | USA
Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 2

Tajemství loňského léta: Po úspěchu Vřískotu se vrací další vyvražďovačka stejného autora | Fandíme filmu Tajemství loňského léta: Po úspěchu Vřískotu se vrací další vyvražďovačka stejného autora | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest