Swamp Thing: Jen chvíli po ohlášení si Bažináč vyhlédl režiséra

Swamp Thing: Jen chvíli po ohlášení si Bažináč vyhlédl režiséra | Fandíme filmu
Warner Bros.
Jestli se povede podepsat smlouvu, je jedna z prvních chystaných komiksovek nového světa DC ve skvělých rukou.

Je to sotva pár hodin, co byly oznámeny přípravy komiksového snímku Swamp Thing (Bažiánč) a už se nám rýsuje jméno na postu režiséra. Kandidátem je James Mangold. Ten krátce po oficiálním oznámení sdílel bez dalšího komentáře obrázek Bažináče na svém Twitteru. Chvíli na to jej retweetoval James Gunn. A záhy insider Big Screen Leaks naznačil, že se něco peče.

V noci na dnešek už všechny velké hollywoodské zpravodaje v čele s The Hollywood Reporterem přinesly zprávu, že DC Studios skutečně jednají s Mangoldem o spolupráci. Jednání jsou teprve v začátcích, nicméně Mangold je prý Bažináčův velký fanoušek a byl to právě on, kdo kontaktoval producenty Jamese Gunna a Petera Safrana se svými nápady na to, jak by si Bažináčovo filmové zpracování představoval.

Mangold aktuálně dokončuje Indiana Jonese a disk osudu, následně má natočit životopisný příběh Boba Dylana a teprve pak by případně měl na Swamp Thing čas. Podle zveřejněného seznamu plánovaných filmů provázaného DC Universe to nicméně vypadalo, že se s tímto filmem počítá nejdřív na rok 2027, tudíž by Mangold měl mít dost času na to, aby vše stihl. Režisér už si komiksový žánr vyzkoušel spolu s The Wolverinem a s chváleným Loganem, za jehož scénář byl nominován na Oscara. Na toho byl nominován také za Le Mans '66. Dále natočil Identitu, Walk the Line nebo 3:10 Vlak do Yumy.

Swamp Thing bude výrazně hororový, ale mohou v něm vystupovat i „nehororové“ postavy. Snímek má divákům ukázat Bažináčův „temný původ“. V komiksech je Swamp Thing původně botanik, který se po nešťastné nehodě v močále mění v humanoidní monstrum obdařené mocí ovládat okolní rostliny. Stává se ochráncem lidí a rostlin. Postava se dočkala už několika nepříliš výrazných zfilmování, naposledy tu byl seriál z roku 2019.

Titulní foto je ilustrační, seriál Bažináč z roku 2019

Zdroje: The Hollywood Reporter, Big Screen Leaks,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest