Jak vycvičit draka: Máme se dočkat hraného zpracování

Jak vycvičit draka: Máme se dočkat hraného zpracování | Fandíme filmu
Dreamworks Animation
Zobrazit další 1 obrázek
Úchvatný svět vikingů a draků může na plátnech znovu ožít v ještě epičtější formě.

Série Jak vycvičit draka (How to Train Your Dragon) patří mezi animáky k těm nejlépe hodnoceným a zvlášť jednička je dnes absolutní klasikou. Snímky si získaly diváky vztahem mladého vikinga Škyťáka a draka Bezzubky, úchvatnými leteckými sekvencemi, jímavou hudbou a vyzrálým vyprávěním, kdy filmaři dětské diváky rozhodně nijak nešetří před krutými pravdami života.

Známý insider Daniel Richtman přišel se zákulisní zvěstí, podle které se Jak vycvičit draka má dočkat hrané verze. Projekt údajně pro studio Universal připravuje scenárista a režisér Dean Deblois, který je zodpovědný i za animovanou verzi. Není známo, zda by hraný snímek měl být remakem, pokračováním nebo nějakým úplně novým příběhem s draky. Původním snímkům na první pohled zdánlivě mnoho nechybí a hraná předělávka může působit jako komerční ždímání, nicméně pokud za projektem stojí samotný Deblois, tak je tu šance, že má tvůrce ke změně média nějaký zajímavý kreativní důvod.

Přetáčení vlastních animáků do hrané podoby posledních pár let razí Disney, který takhle upravil už například Popelku, Dumba nebo Pinocchia. Proč by se tedy o něco podobného nemohli pokusit také v konkurenčním Dreamworks. Jak vycvičit draka je původně animovaný snímek z roku 2010, ve kterém syn vikinského náčelníka Škyťák netouží ani tak po mordování, jako spíš po poznání. S otcem si tak příliš nerozumějí. Ačkoliv s má za to, že draci jsou nepřátelé lidí, Škyťák se s jedním takovým seznámí. Jmenuje se Bezzubka a podobně jako Škyťák je to mezi draky tak trochu outsider. Společnými silami se pokusí přimět vikingy i draky k většímu vzájemnému pochopení. Po prvním snímku následovaly dva další, vedle toho sada krátkých filmů a tři různé seriály. Hraný film by nicméně byl v rámci značky novinkou.

Foto: Animák Jak vycvičit draka

Zdroj: Daniel Richtman

Jak vycvičit draka

26.03.2010 | USA
Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 2

Jak vycvičit draka: Máme se dočkat hraného zpracování | Fandíme filmu Jak vycvičit draka: Máme se dočkat hraného zpracování | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest