Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku

Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit dalších 10 obrázků
Syn Davida Cronenberga točí vlastní pohled do světa bizarnosti. Pusťte si nejnovější upoutávky.

Brandon Cronenberg ve snímcích Antiviral a Possessor nabídl znepokojivé vize plné násilí, s nejednoznačným vyzněním a netriviálním podáním. Vlastně tak do značné míry kráčí ve šlépějích svého otce, slavnějšího Davida Cronenberga, autora Mouchy či Videodromu. Ve svém třetím snímku podle prvních recenzí určitě Brandon otce slepě nekopíruje, leč dívá se na podivno vlastní unikátní optikou.

Snímek Infinity Pool byl promítaný na festivalu v Sundance, odkud si odnáší veskrze pozitivní profesionální recenze (zatím je na agregátoru Rotten Tomatoes 85% kladných recenzí, průměrná známka 7,1 z 10). Hodnocení řadových uživatelů je však výrazně nižší a sami někteří recenzenti hovoří o tom, že podle nich má film potenciál publikum rozdělovat. Infinit Pool je hodně násilný, možná až odpudivý a balancuje na hraně toho co mu povolí přístupnost R (rozebírali jsme, že snímek málem dostal daleko tvrdší razítko – NC17). Film nabízí příběh egoismu, povýšenosti a nadřazenosti, kdy marnivý protagonista neváhá pro upřednostnění sebe sama a svých slastí udělat prakticky cokoliv. Dokonale to ilustruje moment z přiložené upoutávky, kde romanopisec James (Alexander Skarsgård) neváhá za své prohřešky vyslat na krutou popravu nic netušící klon.

Diváci se mají připravit na spojení tělesného hororu a sexuality, na mocenské hrátky i bizarní výjevy, spojené se sci-fi elementy příběhu, i s množstvím drog, které se v Infinity Poolu konzumují. Recenze slibují zážitek, co vámi dovede zatřást, kde krom urputného stylu vyprávění jsou klíčové také herecké výkony, v čele s tím Skarsgårdovým a výkonem, jenž podává Mia Goth.

Dole v galerii můžete vidět nejnovější fotky a plakáty.

James a Em si užívají dokonalé prázdniny v odříznutém ostrovním resortu. Personál je prvotřídní, pláže okouzlující a vše zalité sluncem. Dvojice se pod vedením svůdné a tajuplné Gabi vydává mimo resort a zakouší život ve společenství plném násilí, hedonismu a neskutečných hrůz. Po tragické nehodě stojí tváří v tvář nulové toleranci vůči zločinu. Buď jste popraveni, nebo si za obrovské peníze můžete objednat dvojníka, který zemře namísto vás.

Jamese hraje Alexander Skarsgård, Em Cleopatra Coleman, Gabi Mia Goth. Dále hrají Thomas Kretschmann, Amanda Brugel a John Ralston. Brandon Cronenberg snímek napsal i natočil.

Podklady a foto: Neon

Galerie: 11

Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu Infinity Pool: Poprava sebe sama v kritiky chváleném krváku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu