Hon na lovce: Sci-fi od George R.R. Martina čeká zfilmování

Hon na lovce: Sci-fi od George R.R. Martina čeká zfilmování | Fandíme filmu
HarperCollins
Antihrdina futuristického příběhu utíká na cizí planetě před spravedlností a bojuje v drsné krajině o holé přežití.

George R.R. Martin je veřejnosti nejznámější jako autor Hry o trůny. Napsal ale také celou řadu dalších textů. Společně s Gardnerem Dozoisem a Danielem Abrahamem provedli zajímavý experiment, kdy si mezi sebou předávali román Hon na lovce (Hunter’s Run). Dozois jej začal psát už v roce 1982 a postupným předáváním štafety pánové došli ke konci v roce 2007.

Hlavním protagonistou je dělník Ramón Espejo, který se den za dnem lopotí na vzdálené planetě, kde se mu nepodařilo najít o nic lepší život, než jakým žil kdysi dávno na Zemi. Jeho osud se zásadní změní, když zabije meziplanetárního diplomata a musí se dát na útěk. Při svém úprku mimo civilizaci narazí na rasu inteligentních mimozemšťanů, kteří se stejně jako on snaží zůstat před zbytkem lidí ukrytí. Zůstat na živu je tak pro Ramóna stále těžší a těží, když jsou mu v patách drsní policisté, smrtící mimozemšťané a jeho osobní démoni.

Adaptaci románu chystá režisér Mark Raso, autor filmů Kodachrome a Probuzení. Scénář napsal společně s bratrem Josephem, který je spoluautorem Probuzení nebo trilogie Zombie. Bratři i George R.R. Martin patří mezi producenty snímku. Sci-fi dobrodružství s chybujícím antihrdinou se ideálně má stát základem pro celou novou sérii filmů.

Anotace českého knižního vydání: Na útěku před chudobou a beznadějí nastoupí Ramon Espejo na jednu z velkých vesmírných lodí záhadných, odpudivých Enyánců, ale nový život, který nalezne na odlehlé planetě São Paulo, není o nic lepší než ten, který odvrhl. Když nad ním jedné noci zvítězí vztek a přemíra alkoholu, následují chvíle vražedného násilí, po nichž Ramon musí prchnout do divočiny. V téměř spokojeném osamění – daleko od hlučícího, hemžícího se lidstva, které nesnáší se snad až sociopatickým zápalem – má smůlou pronásledovaný prospektor konečně možnost pátrat po drahocenných rudách, které by ho jednou provždy finančně zajistily. Jenže místo vzácných kovů objeví zástupce vyspělé cizí rasy: zoufalé uprchlíky skrývající se stejně jako on v nehostinném prostředí cizí planety. Poté, co odhalí jejich nebezpečné tajemství a zaplete se do dramatické štvanice na nepřátelské, nevyzpytatelné planetě, musí Ramon utéct… a nějakým způsobem i přežít. Jeho nejnesmiřitelnějším nepřítelem je on sám.

Čtěte také: Hon na lovce - knižní předloha

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest