Rainbow Six: Režisér Johna Wicka natočí špionáž podle Toma Clancyho

Rainbow Six: Režisér Johna Wicka natočí špionáž podle Toma Clancyho | Fandíme filmu
Amazon Prime
Zobrazit další 1 obrázek
Michael B. Jordan se vrací jako John Clark v pokračování špionážní akce „Tom Clancy: Bez výčitek“.

V roce 2021 jsme na streamovací službě Amazon Prime Video mohli vidět špionážní thriller Tom Clancy: Bez výčitek (Without Remorse). Film měl jít původně do kin, ale pandemie jej odklonila na domácí video. Tam zaznamenal dost slabé reakce, které snímku vyčítaly jeho spoléhání na vypravěčská klišé a vykonstruovanost příběhu. Zájem publika ale zřejmě byl dost velký na to, aby nakonec vzniklo pokračování.

Ostatně, už v prvních zprávách z roku 2018 se hovořilo o tom, že v případě úspěchu se pokračování bude točit. Teď je skutečně na cestě – produkce najala režiséra, který se pokračování chopí. Zatímco první snímek připravil Stefano Solima, pro přípravu „dvojky“ s názvem Rainbow Six byl angažovaný Chad Stahelski, režisér série John Wick. V hlavní roli se znovu vrací Michael B. Jordan, který je zároveň producentem.

Snímek Tom Clancy: Bez výčitek představil Johna Clarka (Jordan), bývalého vojáka, který se rozhodne zahodit úplně všechno, při snaze pomstít svou zavražděnou rodinu. Při hledání vrahů rozkryje komplot, který má odstartovat válku mezi USA a Ruskem. Spolu s týmem při ostré akci odvrátí hrozbu a v závěru se stává velitelem speciální jednotky Rainbox (Duha).

O činnosti jednotky pojednává román Rainbow Six, u nás vydaný pod názvem Duhová šestka. Anotace českého vydání říká: Někdejší příslušník elitní jednotky SEAL John Clark byl právě jmenován velitelem mezinárodní bojové skupiny Duha, specializující se na potírání terorismu. Plánuje její výcvik, když je se svými muži nečekaně povolán do Švýcarska, kde banda teroristů přepadla banku. Krátce nato odlétají do Německa a vzápětí do Španělska - a pokaždé si s teroristy jednoznačně poradí. Každý případ na první pohled vypadá jako samostatný, oddělený, nicméně Clarkovi začne být podezřelý jejich těsný sled. Souvisí snad spolu? A pokud ano, lze to vůbec zjistit? Po boku svých nejbližších druhů, Alistaira Stanleyho, Dominga Chaveze a Petera Covingtona, Clark každou akci prožívá na vlastní kůži a pokaždé se chová tak, jako by právě tato byla rozhodující. Skutečnou hrozbu však předpovědět nedokáže. Za vším totiž stojí skupina ekoteroristů, jež hodlá zničit téměř veškeré lidstvo, aby - jak se domnívá - zachránila přírodu a aby se svět stal opět takovým, jakým byl před nástupem civilizace. (Sluší se však poznamenat, že snímek Bez soucitu se knižní předlohy držel pouze volně, takže to u Raibow Six klidně může dopadnout úplně stejně.

Postava Johna Clarka vystupuje i v dalších románech Toma Clancyho a jeho posmrtných nástupců, případně ve videoherní sérii Rainbow Six, takže pokud by chystaný film opět získal dostatečný zájem publika, určitě by filmaři měli odkud čerpat inspiraci i pro další pokračování. Režisér Stahelski také zřejmě má předpoklady k tomu, aby Rainbox Six oproti Bez soucitu minimálně po akční stránce pozvedl. Jediným zádrhelem může být skutečnost, že Stahelski je spojovaný s celou řadou projektů a zatím se k žádnému z nich nerozhoupal a namísto toho stále točí další a další díly Johna Wicka.

Titulní foto je ilustrační, ze snímku Tom Clancy: Bez výčitek

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Rainbow Six: Režisér Johna Wicka natočí špionáž podle Toma Clancyho | Fandíme filmu Rainbow Six: Režisér Johna Wicka natočí špionáž podle Toma Clancyho | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest