Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller

Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
V úkrytu před diváky se na streamovací platformě ukrývá vodní teror ve skutečném egyptském vraku.

Snímek Mako už je na Netflixu dostupný několik týdnů, ale z minimálního počtu hodnocení na ČSFD lze odtušit, že mnoho diváků v Česku a na Slovensku si jej zatím nepustilo. Má to zřejmě prozaický důvod. Vypadá to, že film najdete pouze tehdy, pokud máte menu Netflixu nastavené v angličtině, jinak se streamovací služba tváří, že snímek vůbec nenabízí. Při zapnutí anglického menu se snímek objeví a lze jej přehrát s anglickými titulky. Určitě nejde o přelomový titul, nicméně žraloci jsou z nějakého důvodu u filmového publika neustále vysoce populární, tudíž s Mako určitě najde svoje příznivce.

Snímek je zajímavý tím, že se odehrává v Rudém moři, kde se běžně potápí i spousta českých a slovenských turistů. Konkrétně filmaři svůj příběh opředli kolem trajektu Salem Express, který se v roce 1991 potopil asi 70 kilometrů jižně od Hurgady. Nehoda si vyžádala stovky obětí, dodnes není přesně zřejmé kolik a udávaná hodnota se pohybuje v rozmezí od zhruba 400 do 900 zesnulých. Dnes někteří potápěči považují ponory k místu posledního odpočinku za nevkusné, jiní výpravy k vraku považují za zajímavé dobrodružství.

Snímek Mako pojednává o osmičce potápěčů, která se rozhodne k vraku ponořit a natáčet tam dokument. Na dně Rudého moře na ně však čeká „děsivá hrozba“. Jak ukazuje trailer, onou hrozbou není nic jiného, než hejno hladových žraloků. Charakterní scény působí na první pohled dost přepjatě (zvlášť pro evropské diváky), ale podvodní teror si zdánlivě nezadá s ničím, co nabízejí anglicky mluvená žraločí béčka.

Nicméně, pusťte si trailer a uvidíte, zda jste právě našli svůj víkendový Netflix program, nebo se poohlédnete jinde. Režíroval Mohamed Hesham El-Rashidy, v hlavních rolích Nicolas Mouwad, Murat Yildrim, Basma, Menzer Reyahna a další.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 7

Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu Mako: Už dnes si můžete na Netflixu pustit ukrytý žraločí thriller | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest