Joker 2: I druhé řádění krále zločinu bude mít stejně podmanivou hudbu

Joker 2: I druhé řádění krále zločinu bude mít stejně podmanivou hudbu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Pokračování Jokera má být muzikál. Předvést se opět může Oscarem oceněná Hildur Guðnadóttir.

I ti kritici, kteří prvního Jokera příliš neocenili, většinou chválili hudbu od Hildur Guðnadóttir. Talentovaná Islanďanka za svůj doprovod získala Oscara. Hildur čerstvě v profilu magazínu Variety potvrdila, že se vrací, aby složila hudbu také pro Jokera: Folie à Deux. V prvním snímku patřily scény kde Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) tančí k těm nejzapamatovatelnějším a pokračování by mělo být rovnou plnokrevným muzikálem, kde jednu z hlavních rolí ztvární Lady Gaga. Guðnadóttir prozradila, že její práce na Folie à Deux čerstvě začala.

Islandská rodačka loni v září oslavila čtyřicátiny, pochází z hudební rodiny, od pěti let hrála na čelo a už v deseti měla první profesionální vystoupení. Hudební kompozici studovala v Reykjavíku a Berlíně. Jako profesionální umělkyně hudbu nahrává od roku 2001, sólově pak od roku 2006. Od roku 2007 se podílela na tvorbě filmové hudby. Složila doprovod pro Máří Magdalenu, Sicario 2: Soldado, Černobyl, Jokera či loňské ceněné snímky Tár a Woman Talking.

Joker: Folie à deux podle nepotvrzených zvěstí má být muzikálem. Děj má být zasazený do prostředí ústavu Arkham, kde je Arthur Fleck zavřený. Zřejmě právě tam potká Harley Quinn, jež v komiksech vystupuje jako jeho doktorka, kterou Joker postupně manipuluje, týrá a má s ní pokřivený milostný vztah. Scénář filmu píše Todd Phillips, který pokračování zrežíruje, stejně jako první film. Joaquin Phoenix se vrací v hlavní roli. Harley Quinn hraje Lady Gaga, vrací se Zazie Beetz jako Sophie Dumond. Do nové role byli obsazení Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey a Jacob Lofland. Podtitul snímku je medicínský termín, kterým se označuje „sdílenou psychózu“, tedy psychiatrický syndrom, při němž se bludy přenášejí z jednoho člověka na druhého. Datum premiéry je stanoveno na 3. října 2024.

Titulní foto je ilustrační, z prvního Jokera

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest