Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel

Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel | Fandíme filmu
Magnet Releasing
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kit Harington a Noémie Merlant řeší, zda má čerstvá maminka poporodní depresi anebo se děje cosi temného. Pusťte si trailer.

Některé horory chtějí prostě šokovat, jiné vycházejí z mytologie či náboženství, další si vystačí s bafáním. Některé hrůzy přináší sám život a obavy spojené s mateřstvím jsou samy o sobě distinktivním námětem. Proměny těla, rostoucí život uvnitř, hormonální změny, obavy z vlastní dostatečnosti, tlaky nejbližších i celé společnosti. To všechno je nápor, s nímž se maminky musejí vypořádat. A horory to tematizují odnepaměti. Rosemary má děťátko je klasika, nedávno jsme vám představili snímek Bed Rest. Teď se představuje novinka Baby Ruby. Snímek je popisován jako „Rosemary má děťátko pro mámy z Instagramu“.

Hlavní hrdinkou je Jo, úspěšná lifestylová influencerka, která šťastně očekává své první dítě. Jakmile se Ruby narodí, začne mít Jo hodně zvláštní pocity a není si tak docela jistá, že je to normální, jak ji přesvědčuje okolí. Možná je něco v nepořádku s ní, možná se samotnou Ruby. Matky ze sousedství se s ní najednou všechny snaží spřátelit, tchyně se zdánlivě snaží sabotovat veškeré její mateřské snahy a manželovo řeznické zaměstnání má na rodinu dost nepříjemný vliv. Jo si připadá jako v horečnatém snu, kdy nic okolo ní není takové, jaké se zdá být. Musí se vypořádat s vlastní temnotou a přinést pro své děťátko tu nejvyšší možnou oběť.

Jo ztvárnila Noémie Merlant známá z Portrétu dívky v plamenech a loňského indie hitu Tár. Manžela hraje Kit Harington, tedy Jon Snow ze Hry o trůny. A role tchyně se chopila Jayne Atkinson (Myšlenky zločince, Domek z karet). Dále hrají Meredith Hagner, Reed Birney, Lauren Beveridge, Amber Janea a Camila Canó-Flaviá. Snímek jako svou celovečerní prvotinu napsala a natočila Bess Wohl.

Festivalové recenze snímek chválí za jeho pojetí psychologického hororu a za to, jak tematizuje skutečnost, že novorodičky jednoduše nedostávají od okolí a společnosti dostatek podpory. Pusťte si trailer, dole v galerii najdete dosud zveřejněné obrázky. Snímek bude 3. února uvedený na VOD.

Podklady a foto: Magnet Releasing

Galerie: 6

Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel | Fandíme filmu Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel | Fandíme filmu Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel | Fandíme filmu Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel | Fandíme filmu Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel | Fandíme filmu Baby Ruby: V psychologickém thrilleru číhá v kolébce zplozenec pekel | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu