Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků

Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 5 obrázků
Očekávání lokálních fanoušků v rámci letošních novinek se od zámoří moc neliší. Najdou se však výjimky. 

V jednom z minulých článků jsme vám přinesli velký přehled těch nejzajímavějších velkofilmů, které přijdou v roce 2023 do kin. Letos poprvé jsme však dělali průzkum i mezi vámi, čtenáři a dalšími filmovými fanoušky. Hlasovat jste mohli přes náš formulář sdílený na sociálních sítích a odpovědí jsme nasbírali relativně slušný vzorek několika set respondentů. Jaké jsou divácky nejočekávanější filmy na stěžejním trhu v USA jsme rozebírali v samostatném článku, ovšem jak vypadá tento žebříček u nás, v Česku a na Slovensku?

Nebudeme vás dlouho napínat, drtivá většina vašeho žebříčku se shoduje s tím, který sestavilo zámořské publikum. Na prvních příčkách v očekávání lokálních fanoušků stojí komiksové filmy. Jmenovitě Strážci Galaxie volume 3, Ant-Man a Wasp: Quantumania a Spider-Man: Napříč paralelními světy. Ty následuje s lehkým propadem čtvrté pokračování Johna Wicka, pak druhá Duna a také pátý Indiana Jones. Do první desítky by se dostal i Nolanův Oppenheimer či Dungeons & Dragons.

Na rozdíl od amerického publika u nás nejsme moc zvědaví na desáté Rychle a zběsile, nové Hunger Games a překvapivě ani na The Marvels.

Top desítka podle českých a slovenských fanoušků:

  1. Strážci Galaxie Volume 3
  2. Spider-Man: Napříč paralelními světy
  3. Ant-Man a Wasp: Quantumania
  4. Duna 2
  5. Indiana Jones a disk osudu
  6. John Wick: Kapitola 4
  7. Oppenheimer
  8. Dungeons & Dragons: Čest zlodejů
  9. Mission: Impossible Odplata - První část
  10. Super Mario Bros. ve filmu

Do komentářů nám dejte vědět zda se ztotožňujete s výběrem ostatních českých a slovenských fandů, případně s tím naším. A určitě dejte vědět, pokud se nějaký vámi očekávaný velkofilm v našem článku nebo ve výběru diváků vůbec neobjevil a podle vás by si jej příznivci blockbusterů letos v kinech rozhodně neměli nechat ujít.

Titulní foto: Indiana Jones a disk osudu

Galerie: 6

Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků | Fandíme filmu Nejočekávanější velkofilmy roku 2023 podle českých a slovenských fanoušků | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest