Iron Man 3 původně neměl být vánoční film

Iron Man 3 původně neměl být vánoční film | Fandíme filmu
Marvel Studios
Režisér a scenárista Shane Black má celou řadu důvodů pro to, proč se podle něj Iron Man 3 k vánočnímu zasazení vyloženě nabízí.

Vánoce nejsou ideální dobou pro nějaký zásadní příval článků, ale pojďme si k závěru dne dát ještě malou perličku. Iron Man 3 se původně na Vánoce vůbec odehrávat neměl.

 

Režisér a scenárista Shane Black je dobře známý tím, že svoje příběhy do období Vánoc zasazuje docela často. Během svátků se odehrávají Smrtonosná zbraň, Dlouhý polibek na dobrou noc, Kiss Kiss Bang Bang, Správní chlapi a také Iron Man 3.

Ten se ale původně o Vánocích odehrávat neměl. Black Vánoce vnímá jako dobré období pro vyprávění příběhů a bavilo jej svátky do scénářů opakovaně vkládat, dokud si toho nevšimla větší část publika. Pak už to trochu ztratilo kouzlo. U Iron Mana 3 se tak bez svého poznávacího znamení chtěl obejít. Scenárista Drew Pearce jej nicméně přesvědčil, aby to nedělal.

Shane nechtěl, aby Vánoce působily jako laciný trik či něco snadno předvídatelného. Ale u Iron Mana 3 se období nabízelo, protože je prý snímek paralelou k Vánoční koledě Charlese Dickense. Tony ztratí veškeré zázemí a podporu, uvízne kdesi uprostřed Ameriky. Sice jej nenavštěvují duchové Vánoc, ale i tak se musí sám nad sebou zamyslet, přehodnotit dosavadní život a zvolit novou strategii. Závěr filmu je pak hodně vánoční, když dává dárek svojí snoubence a malému klukovi, který mu pomohl. To, že se jeho kamarád Happy Hogan probral z kómatu je potom vánoční zázrak. Obecně se pak Blackovi líbí, jak můžete příběh udělat extrémně temný, ale jakmile do něj vstříknete trochu Vánoc, okamžitě dostanete pozitivní jiskřičku, kterou jste potřebovali.

Na závěr si ještě pusťte finální akci, alias „šťastné a veselé Rhodey.

Foto: Iron Man 3

Zdroj Empire

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest