Avatar: The Way of Water – Nový film o filmu ukazuje vznik mimozemského světa

Avatar: The Way of Water – Nový film o filmu ukazuje vznik mimozemského světa | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zákulisní video názorně předvádí, jak se prakticky z ničeho zrodily fotorealističtí modří mimozemšťané v čarokrásném světě.

Pokud vás jen trochu zajímá filmové natáčení, tak asi tušíte, že pod „digitální maskou“ modrých mimozemšťanů se ve filmu Avatar: The Way of Water ukrývají skuteční herci. Celý snímek vzniká prapůvodně vlastně jako divadlo oholené až na kost. Herci ve strohých místnostech, jen s minimum rekvizit, přehrávají ve vzduchoprázdnu jednotlivé obrazy. V jejich konečné podobě diváci na plátně vidí místo vzduchoprázdna detailně propracovaný mimozemský svět a modré Na‘vie namísto prachobyčejných pozemšťanů.

Týden po premiéře očekávaného velkofilmu zveřejnilo studio čtyřminutové video, které celý proces hezky ilustruje. Vedle sebe můžete vidět finální podobu scény a herce v „pyžamu“, kterak jako virtuální „loutkoherci“ propůjčují počítačem animovaným postavám svoje pohyby, grimasy a zkrátka komplexní herecký výkon. Ansámbl má k dispozici objekty a terénní nerovnosti, aby bylo na co sáhnout, všichni oproti sobě stáli v té správné výšce apod. Skoro všechno je ale holé, bez výraznějších tvarů či barev. Opravdu jde jen o to, aby jednotliví představitelé měli s čím fyzicky interagovat, jinak si musejí všechno představit ve vlastní fantazii.

Na tělech mají sadu senzorů, na tváři namalované sledovací body. Obličej jim zaznamenává kamera umístěná na helmě a pohyb v prostoru čidla rozesetá po celé místnosti, která z pohybu senzorů ve skutečném prostoru dovedou poskládat mechanické „kostry“ do prostoru virtuálního. Na tyhle kostry potom vizuální trikaři nabalí celé mimozemské figury. Z dat zaznamenaných obličejovou kamerou se zase vytáhnou data potřebná k nanesení hereckých emocí na digitální tvář.

Proces je opravdu složitý, proto také příprava snímku trvá tak dlouho. Výsledek můžete aktuálně vidět v českých i slovenských kinech.

Podklady a foto: 20th Century Studios

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest