Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve

Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nové fotky a podrobnosti chystaného snímku ze světa Smrtelného zla.

Pravda, „pokračování“ je možná příliš silné slovo. Režisér Lee Cronin o svém snímku Evil Dead Rise říká, že tak docela nenavazuje na tři Evil Dead filmy Sama Raimiho, na restart z roku 2013 nebo na seriál Ash vs Evil Dead, ale pořád je pevnou součástí stejného světa. Na předchozí projekty se odkazuje a několika způsoby je na ně novinka přímo napojená. Evil Dead Rise předchozí počiny respektuje a rozšiřuje jejich svět.

V novince nevystupuje původní hrdina Ash, ani v něm není žádná lesní chata. Ale stále je tu zlá kniha Necronomicon a hromada zlých „Smrťáků“ (Deadites). Evil Dead Rise se také i nadále snaží udržet pocit klaustrofobie, který byl pro předchozí filmy příznačný. Akorát se ze stísněné chaty děj přesouvá do stísněných prostor chátrajícího bytového domu v Los Angeles.

V rozhovoru pro Empire Cronin film označil jako „raketu nasáklou krví“, která dříve či později exploduje. Aby byl snímek patřičně krvavý, jako se na Evil Dead sluší a patří, museli si filmaři najmout závodní kuchyni, která jim byla schopná navařit umělou krev ve velkém. Při natáčení se jí spotřebovalo 6500 litrů! Dole v galerii najdete nejnovější fotografie, kdy jedna z nich krvavou lázeň rovnou představuje.

Hrdinkou snímku jsou Beth a Ellie, jež se dlouho neviděli. Cestou zmožená Beth se objeví u Ellie doma, na prahu jejího bytu v Los Angeles, kde se starší z obou sester tísní se třemi dětmi. Setkání po letech si obě dvě příliš neužijí, protože z hlubin bytového domu se vynoří tajuplná kniha, která vyvolá masožravé démony a přiměje Beth bojovat o přežití. Čeká na ni souboj s děsivou verzí mateřství, jakou by si nedokázala představit ani v nejčernějších nočních můrách.

Sestry hrají Alyssa Sutherland a Lily Sullivan. Dále je doplňují Gabrielle Echols, Morgan Davies a Nell Fisher. Nejnovější film série napsal a natočil Lee Cronin. Produkuje Sam Raimi. Datum premiéry v kinech je stanoveno na 21. března 2023.

Foto: New Line Cinema / Warner Bros.

Zdroje: Empire, Total Film

Galerie: 7

Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Pokračování hororové klasiky spotřebovalo 6500 litrů krve | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu