Mission: Impossible 7: Desetiminutový film o filmu detailně rozebírá akční sebevraždu

Mission: Impossible 7: Desetiminutový film o filmu detailně rozebírá akční sebevraždu | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Je tu ještě delší a podrobnější video o natáčení mrazivé scény, v níž Tom Cruise seskočí na motorce z útesu.

Včera jsme se podívali na to, jak Tom Cruise skáče při natáčení snímku Mission: Impossible Odplata - Druhá část z helikoptéry. Jenže to je v rámci téhle série ekvivalent zdřímnutí po obědě. Pro Mission: Impossible Odplata - První část vznikla scéna daleko komplexnější a nebezpečnější. Konkrétně jde o seskok ze skály na motorce a štáb o něm připravil zhruba desetiminutový film o filmu. Nedávno se asi polovina videa objevila online, jen aby zase rychle byla stažena. Někdo zřejmě ukázku nahrál dříve, než měl. Teď video na svém kanálu zveřejnilo přímo studio Paramount a navíc v celé desetiminutové délce.

Příprava kaskadérského čísla je nutně fascinující pro kohokoliv, koho natáčení komplikovaných akčních scén zajímá. Video sleduje produkci od prvních příprav až po definitivní realizaci. Můžeme tak pozorovat, jak Tom Cruise nacvičoval motocyklový skok v malé výšce nad polštáři. Desítky a desítky skoků se zaznamenávaly s pomocí GPS senzoru. Data se párovala s měřením povětrnostních podmínek. Vznikaly počítačové simulace a důkladně se modelovalo, co všechno by ve vzduchu mohlo nastat. Jaký vliv mohou mít poryvy větru, pod jakým úhlem potřebuje Tom ideálně skákat apod. Všechno bylo do posledního puntíku testováno, zpochybňováno a kontrolováno, aby se maximálně eliminovala možnost chyby s fatálními následky.

Souběžně s bezpečností práce a provedením se řešil také záznam skoku. Ještě několik let zpátky prý neexistovaly kamery, které by byly schopné pořídit záběry, jaké filmaři pořídit chtěli. Pohyb kamer se koordinoval s Cruisovými skoky, aby z mnohaměsíční přípravy nakonec bylo možné vyždímat skutečně vzrušující sekvenci. Zda se to povedlo uvidíme příští rok v kinech. Zatím jsou tu alespoň záběry dokumentárních kamer a už z těch se tají dech.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part I má stanovené datum české a slovenské premiéry na 13. července 2023, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part II potom na 27. června 2024. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. Znovu se vracejí Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby a Rebecca Ferguson. Dále se objeví Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Gregory Sanon a Shea Whigham.

Podklady a foto: Paramount

Galerie: 4

Mission: Impossible 7: Desetiminutový film o filmu detailně rozebírá akční sebevraždu | Fandíme filmu Mission: Impossible 7: Desetiminutový film o filmu detailně rozebírá akční sebevraždu | Fandíme filmu Mission: Impossible 7: Desetiminutový film o filmu detailně rozebírá akční sebevraždu | Fandíme filmu Mission: Impossible 7: Desetiminutový film o filmu detailně rozebírá akční sebevraždu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest