Saw 10: Stará známá postava se vrací

Saw 10: Stará známá postava se vrací | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Vypadá to, že se série přesouvá mimo Spojené státy. Obsadila celou řadu nových tváří.

V říjnu začalo v Mexico City natáčení 10. dílu hororové série Saw. Produkce postupně odhalila herce, kteří tentokrát budou čelit zvráceným smrtícím pastem.

Nejzajímavější castingovou zprávou je, že se do série vrací Shawnee Smith. Ta představovala v dosavadních dílech Amandu Young, mladou narkomanku, která tvrdí, že jí smrtící zkouška skládačkového vraha zachránila život. Proto se stává jeho pravou rukou a nástupkyní. Postupně se objevila v prvních třech dílech série, než zemřela. V následujících čtyřech filmech se Amanda objevuje alespoň ve flashbacích. Osmý díl série (Jigsaw) ukazuje, jak byla připravována „obrácená medvědí past“, kterou John Kramer Amandě nechal nasadit, aby ji podrobil svému brutálnímu testu. Žádná jiná postava se v sérii nevrátila tolikrát, jako John Kramer (alias Jigsaw – skládačkový vrah) a právě Amanda.

Amandu nicméně doplní celá řada nováčků. Postupně se připojili: Synnøve Macody Lund (seriál Ragnarok), Steven Brand (seriál Teen Wolf), Michael Beach (Dahmer, Mayor of Kingstown), Renata Vaca, Paulette Hernandez, Joshua Okamoto a Octavio Hinojosa. Poslední čtyři jmenované štáb najal přímo v Mexiku, tak uvidíme, zda bude mít nový film nějaký výrazný lokální element.

Zatím nebylo oficiálně odhaleno, jakým způsobem se vrátí sám skládačkový vrah (Tobin Bell), jehož účast byla potvrzena už před časem. Podle internetové šuškandy se chystaný snímek odehrává v období mezi Saw a Saw II, kdy byli John Kramer i Amanda stále oba naživu.

Snímek bude v českých kinech uvedený 26. října 2023, režíruje Kevin Greutert. Ten sérii až do pátého dílu stříhal, pak zrežíroval šestku a sedmičku a následně znovu stříhal Jigsaw.

Foto je ilustrační, Tobin Bell v sérii Saw

Zdroje: Deadline I, II

Galerie: 2

Saw 10: Stará známá postava se vrací | Fandíme filmu Saw 10: Stará známá postava se vrací | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest