Noc oživlých mrtvol: Zombie klasika dostane po letech pokračování

Noc oživlých mrtvol: Zombie klasika dostane po letech pokračování | Fandíme filmu
Continental Distributing
Zobrazit další 3 obrázky
Chválená začínající režisérka přenese motivy z Romerova originálu do dnešní doby.

Snímek Noc oživlých mrtvol (Night of the Living Dead) v roce 1968 nakopnul kariéru hororové legendy George A. Romera, ale také odstartoval popularitu zombie subžánru. Původní snímek pojednával o skupině lidí, kteří čelí na farmě útokům nemrtvých. Film inspiroval další následovníky, různá pokračování, ale třeba také videoherní sérii Resident Evil. Během let byla Noc oživlých mrtvol interpretována jako kritika války ve Vietnamu, kapitalismu, rasismu nebo prostě komentář k napjaté společenské situaci závěrem 60. let v USA.

Aktuálně vzniká pokračování, které zrežíruje Nikyatu Jusu. Ta zabodovala loni na festivalu v Sundance se snímkem Vychovatelka (Nanny). Film si odnesl pochvalné recenze a byl to vůbec první horor, který dostal v Sundance cenu poroty. Aktuálně snímek dorazil na Amazon Prime Video, kde si jej můžete pustit. Scénář píše LaToya Morgan, která dlouhodobě psala pro seriály Živí mrtví, popřípadě Into the Badlands. Jakékoliv podrobnosti o snímku zatím neznáme, nicméně Jusu uvádí, že v současnosti z jejího pohledu zombie reflektují to, jak se lidé chovají jeden k druhému a kdo je ve společnosti skutečnou příšerou.

Distribuční práva chystaného projektu získalo studio MGM, které novinku hodlá uvést do kin. Na produkci se podílí Christine Romero, Tina Romero a Sanibel Films – tedy exmanželka zesnulého George A. Romera, jejich společná dcera a rodinná produkční firma. Christine má nad chystaným snímkem kreativní dohled.

Foto: Původní Noc oživlých mrtvol

Zdroj: Deadline I, II

Galerie: 4

Noc oživlých mrtvol: Zombie klasika dostane po letech pokračování | Fandíme filmu Noc oživlých mrtvol: Zombie klasika dostane po letech pokračování | Fandíme filmu Noc oživlých mrtvol: Zombie klasika dostane po letech pokračování | Fandíme filmu Noc oživlých mrtvol: Zombie klasika dostane po letech pokračování | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu